Társoldalunk:

Majdnem pórul járt a túlzottan ünneplő magyar búvárúszó

2011.08.01. 21:45

Óvás után világcsúccsal aranyérmes lett Kanyó Dénes a 400 méteres búvárúszásban a hódmezővásárhelyi 16. uszonyos és búvárúszó-vb hétfői napján.

A Világjátékok-bronzérmes magyar versenyző előbb első lett, aztán örömében felmászott a rajtkőre, ám emiatt kizárták. A magyar csapat óvott, és Kanyó közel félórás tárgyalás végén mégis megtarthatta az első helyét.

Moravecz János versenyigazgató szerint az ominózus szabály nem egyértelmű, elsősorban a váltóversenyekre alkották meg, és a Nemzetközi Uszonyos Szakbizottságnak feladata lesz ezt egyértelműsíteni. Ugyanebben a számban Vilhelm Szilárd ötödikként ért célba.

A nap folyamán volt még egy magyar finalista: a férfi 100 méter uszonyos gyorsúszásban Balog Gábor szintén ötödik lett országos csúccsal, míg Keresztes Mátyás összesítésben a kilencedik helyen zárt.

A női 100 m-es búvárúszásban Nagy Dorottya 14., Kovács Zsófia pedig 16., a férfi 100 m-es uszonyos úszásban Kövy Bence 19., Danyi Gábor 27., a női 800 m-es uszonyosúszásban Ócsai Dorottya a 20., Szabó Lujza a 26. lett.