Vágólapra másolva!

Hajdú Zsuzsanna B döntős az evezős vébén

A könnyűsúlyú egypárban érdekelt Hajdú Zsuzsanna negyedik lett csütörtöki középdöntős futamában, így a folytatásban a B fináléban, azaz a 7-12. helyért küzdhet a szlovéniai Bledben zajló evezős világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a döntőhöz az első három között kellett volna célba érnie a magyar versenyzőnek.

A fogyatékosok között versenyző Lengyel Mónikának nem sikerült kvótát szereznie a jövő évi, londoni paralimpiára, mivel száma B döntőjében ötödik lett, így összesítésben a 11. helyen zárt, s az első nyolc jutott indulási joghoz.

A magyarok közül egyedül a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettesnek maradt esélye arra, hogy kvótát szerezzen a vb-n, ez az egység pénteken száll vízre a középdöntőben, a legjobb 12 között, és már csak egy riválisát kell megelőznie ahhoz, hogy biztosítsa londoni repülőjegyét.

A jövő évi ötkarikás helyek legnagyobb része ezen a regattán kel el, a fennmaradó kvóták sorsáról regionális viadalok, majd legvégül a jövő májusi, luzerni kvalifikációs verseny dönt. A vb-n nem személyek, hanem egységek szereznek indulási jogot, a további viadalokon azonban már személyre szólóak lesznek a kvóták.