Társoldalunk:

Igaly Diána lecsúszott a londoni olimpiáról

2011.09.09. 16:39

Nem lesz ott a londoni olimpián Igaly Diána, a női skeet athéni olimpiai bajnoka, miután az utolsó kvótaszerző verseny, a belgrádi koronglövő-világbajnokság pénteki napján a 24. helyen végzett.

A hosszú kihagyás után idén visszatért magyar sportlövő a 75 lövéses alapverseny első két sorozatában nagyon jól szerepelt, az első és a második szériában is csak egyet-egyet hibázott, így kedvező pozícióból várhatta a zárókört. A harmadik sorozat azonban nem úgy sikerült, mint a korábbiak, négy korongot is elhibázott, a 69 találatos teljesítmény pedig ezúttal nem volt elég a kvalifikáció megszerzéséhez, a kvótához 72 korongra lett volna szükség.

A szám másik magyarja, Pongrátz Bianka 64 koronggal a 47. lett. Az európai koronglövők számára a vb az utolsó lehetőség az olimpiai részvétel biztosítására, ám minden számban csupán egyetlen sportoló szerezhet kvótát.

Magyarország eddigi egyetlen Londonba kijutott koronglövője a dupla trapos Bognár Richárd. Szombaton éppen a férfi dupla traposok versengenek egymással, melyben még Gerebics Roland szerezhet kvótát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK