Vágólapra másolva!
Talmácsi Gábor döbbenten értesült volt versenyzőtársa vasárnapi tragédiájáról: Marco Simoncelli, aki három éve a 250 kcm-esek között volt világbajnok, Szepangban, a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján szenvedett halálos balesetet.

"Borzasztó hír, nekem még nem sikerült feldolgozni" - nyilatkozta az m1 televízió vasárnap esti Híradójában a 125 kcm-esek között 2007-ben vb-győztes Talmácsi, aki nagyon rutinos versenyzőnek tartotta Simoncellit.

"Hirtelen irányt váltott a motor, és az utána következők nem voltak erre felkészülve. Nem is lehettek, mert nagyon gyorsan történt ez az eset. Rossz időben rossz helyen volt!"

A tömegbukás az első kör vége előtt következett be a MotoGP kategóriában, a legmagasabb géposztályban, amikor egy kanyarban hárman - előbb a 24 éves Simoncelli, majd honfitársa, Valentino Rossi és az amerikai Colin Edwards - is elestek, utóbbi kettő sérülés nélkül megúszta az esetet, viszont bukásuk előtt mindketten áthajtottak a földön fekvő versenyzőtárson, akinek a motorját próbálták kikerülni.

Simoncellit kritikus állapotban szállították a szepangi pálya egészségügyi központjába, ahol már nem tudtak rajta segíteni.

Egy héten belül ez már a második tragédia az autó- és motorsportban: múlt vasárnap Dan Wheldon, az IndyCar autós gyorsasági sorozat kétszeres bajnoka szenvedett végzetes balesetet Las Vegasban.