Vágólapra másolva!
Rekordszámú, másodpercenként 12 223 üzenet érkezett a Twitter közösségi portálra a profi amerikaifutball-liga (NFL) bajnoki címéért vívott meccs, a Super Bowl végére. Sportesemény kapcsán még soha nem özönlött több üzenet a népszerű platformra.

A New York Giants és a New England Patriots közötti és az előbbi csapat győzelmével zárult összecsapás szünetében, amikor Madonna lépett fel, a Twitter 10 245 üzenetet számlált másodpercenként, a meccs végén ez az eredmény is megdőlt.

A korábbi sportrekord 7196 üzenet volt, ezt tavaly júliusban állították fel az oldal felhasználói a nőilabdarúgó-világbajnokság döntője során. Azt a mérkőzést az Egyesült Államok és Japán válogatottja vívta egymással Németországban.

A Twitteren 25 088 a másodpercenkénti bejegyzések számát taglaló abszolút rekord, ezt Hajao Mijadzaki filmjének, a Laputa "Az égi palota" című alkotásnak a szigetországi vetítése kapcsán jegyezték fel decemberben. Egy másik nagy figyelmet kapó esemény Beyoncé kislányának születése volt, ami másodpercenként több mint 9 ezer bejegyzést váltott ki.

A Twitter összesen mintegy százmillió tagja tavaly 60 milliárdnál is több üzenetet küldött a honlapra.