Vágólapra másolva!
Roger Federer és Rafael Nadal Facebook-támogatottsága közel került a tízmilliós határhoz. A két klasszisnak köszönhetően a tenisz népszerűsége kiemelkedő a többi sportághoz képest, ám a legjobb focistáknak még mindig komoly előnyük van.

A tenisz népszerűségének példátlan növekedéséről közölt cikket a férfi tornákat szervező ATP honlapja. A portál John McEndroe nemrég elhangzott nyilatkozatából indul ki, aki szerint a teniszsport "hihetetlen időket él", és a színvonal emelkedését azzal is alátámasztja, hogy a férfi topjátékosok népszerűsége a többi sportág szereplőihez képest egyre magasabb arányt mutat.

Az Atpworldtour.com a facebook adatai alapján elemzi a folyamatokat, és kiemeli, hogy az utóbbi időben Rafael Nadal és Roger Federer rajongóinak száma is megközelítette a tízmilliót a közösségi oldalon. A svájci klasszis 9,79 milló rajongóval hajszállal a spanyol előtt jár, akit 9,56 millióan támogatnak. A világelsőséget tavalyi parádés szereplésével megszerző Novak Djokovic ugyanakkor még csupán 1,64 milló fanatikusnál tart.

A női teniszezőknél csak Marija Sarapova tudja ezt a nagyságrendet megközelíteni 6,45 millió lájkolással.

A tenisz klasszisai még messze járnak a legnépszerűbb focistáktól, Kakát 13,32, David Beckhemet 15,95 millió, Lionel Messit 31,3 millió szurkoló lájkolta, míg Cristiano Ronaldo közel került a negyvenmilliós határhoz 39,76 millió rajongóval. A portugál focista tesz is érte, hogy elhúzzon a többi világsztártól, az odalátogatót a nyitólapon egy hatalmas felirattal buzdítja arra, hogy lálkolja őt, cserében exklúzív híreket és képeket ígérve.

A focisták népszerűségével a többi sportág legjobbjai nem igazán tudnak vetélkedni, az NBA kosarasa, Kobe Bryant 11,06 millió rajongót gyűjtött, a 100 és 200 méteren is világcsúcstartó rövidtávfutó, Usain Bolt 6,01 milliónál tart, a legismertebb golfozó Tiger Woods 2,26 milliónál. A Forma-1-es Lewis Hamilton 1,09 milliós, a kerékpáros Alberto Contador 347 ezres táborral bír.

Ugyanakkor a legismertebb futballisták a sporton kívüli területekkel is versenyre kelhetnek, miután az Egyesült Államok elnökének, Barack Obamának a támogatottsága 20,1 milliós.