Vágólapra másolva!
Rakonczay Viktória szerint az Atlanti-óceánt egy szál kenuval átszelő férje nem került viharba, nem is borult a vízbe, így az eltűnéséről sem lehet beszélni. A hajós felesége az [origo]-nak úgy fogalmazott: azért, mert pár napig nem tud telefonon beszélni a férjével, ő még átevez az óceánon.

Három napja nem lehet elérni műholdas telefonján Rakonczay Gábort, aki egyedül vágott neki az Atlanti-óceán átevezésének egy speciális kenuval. A Blikk korábban Rakonczay Viktória beszámolójára hivatkozva azt írta, a viharos időjárás féktelen erővel sodorta le a fedélzetről a sportembert, aki pánikba is esett egy időre.

Rakonczay Viktória viszont nyugodt hangon számolt be a történtekről az [origo]-nak: "Aggodalomra nincs semmi ok. Valóban nem tudok Gáborral telefonon beszélni, de attól még jól van, és halad. Biztos vagyok abban, hogy pár nap múlva ismét jelentkezni fog."

A feleség elmondása alapján Rakonczay nem borult be a vízbe, a telefon meghibásodását a rendkívül magas páratartalom okozhatta.

"Nem volt vihar, csak erősebb szél fújt. Iszonyatosan nagy a pára a kabinban, ezért az elektronikai rendszer meghibásodott vagy zárlatot kapott, és idő kell, míg a rendszer kiszárad, és újra használhatóvá válik. Az is lehet, hogy a napelem nem töltötte fel a telefon akkumulátorát. Gábor pár napon belül telefonál majd, ha más nem, egy másik hajóról."

Rakonczay a táv ötödénél tart, felesége. aki jelenleg Budapesten tartózkodik, április elejére várja a célba érkezését. A pár korábban kettesben indult földkerülő útra, melyet azonban tizenháromezer kilométer után fel kellett adniuk.

Férjének az Atlanti-óceán átszelésére irányuló terve miatt viszont nem aggódik Rakonczay Viktória, mint mondta, nincs vészforgatókönyv arra az esetre, ha a kísérlet esetleg kudarcba fulladna: "Nem fogja feladni. Azért, mert nem tudunk beszélni pár napig telefonon, még át fogja evezni az óceánt."