Vágólapra másolva!
Szeremley Huba badacsonyi borász hajója lassan elhagyja a térséget, ahol találkozhatna az Atlanti-óceánon kenuval evező Rakonczay Gáborral, akiről február hatodika óta nem érkezett hír.

Szeremley Huba és személyzete az Elizabeth nevű vitorlással akar átkelni az Atlanti-óceánon. Bár módosítottak is útvonalukon annak érdekében, hogy megtalálják a szintén az óceánon átevezni készülő Rakonczayt, egyelőre nem látták meg, és ennek most már egyre csökken a lehetősége.

A borász itthon tartózkodó fia, László a Napló-online szerkesztőségének elmondta: Az Elizabeth hétfőn még azon a részen tartózkodott, ahol van esély a találkozásra, azóta azonban már távolodnak ettől a ponttól, mert Szeremleyék a Kis-Antillákhoz tartozó Guadeloupe-ba hajóznak, míg Rakonczay célja a karib-tengeri Antigua-sziget.

Mostantól tehát szinte kizárt, hogy az Elizabeth megpillantsa a Vitéz nevű kenut.

Rakonczay a világon elsőként vágott neki decemberben, hogy kenuval, teljesen egyedül átevezzen az Atlanti-óceánon, február hatodika óta azonban nincs hír róla.

Az expedíció honlapja szerint február ötödikén egy hatalmas hullám felborította a Vitézt. Miután Rakonczaynak sikerült visszamásznia a fedélzetre, a kenu nem sokkal később újra felborult, és csaknem száz liter víz ömlött be a kabinba, amely mindent eláztatott.

A honlap szerint Rakonczay valószínűleg azért nem tudott jelentkezni, mert a pára miatt a kabin nem tudott kellően kiszáradni. A túra második szakaszában Rakonczay 5200 kilométert kíván megtenni közel három hónap alatt, tervei szerint április elején érkezik a karib-tengeri Antiguához.