Vágólapra másolva!
A nehéz pénzügyi helyzetben lévő BKV Előre azt szeretné, hogy a BKV Zrt. vállalja át a sportklubnak az első negyedévben felhalmozott bő 30 milliós tartozását, és járuljon hozzá a Sport utcai telep hosszú távú bérbeadásához.

Hudák Gábor, a BKV Előre ügyvezetője elmondta, a Zrt. szerdán tart igazgatósági ülést, és ezen az egyik napirendi pont lesz az idén nyáron százéves egyesület ügye.

"Adó- és bértartozásaink nincsenek, viszont a klub munkavállalói létszáma tíz fővel, 34-re csökkent az elmúlt időszakban. Vannak kifizetetlen beszállítói és közüzemi számlák az első negyedévből, ez bő 30 millió forint. Szeretnénk, ha a BKV mint létesítménytulajdonos egyrészt rendezné ezt a tartozást, másrészt hozzájárulna a Sport utcai csarnok hosszú távú bérbeadásához. Ha szerdán kapunk egy igent, akkor már pénteken feladunk erre vonatkozó hirdetést" - mondta a volt válogatott jégkorongozóból lett ügyvezető.

Hudák bízik benne, hogy sikerül megmenteni a klubot, amelyet a megszűnés fenyeget, mivel februárban kiderült, a BKV saját anyagi helyzete miatt nem tudja tovább finanszírozni. A BKV Előrében a négy versenyszakosztály (labdarúgás, teke, súlyemelés és kajak-kenu) mellett a szabadidős szakosztályokban több mint 1200 dolgozó sportol.

A BKV Zrt. tulajdonában jelenleg két sportintézmény, a Sport utcai telep és a Római parti csónakház van. A hosszú távú bérbeadás az utóbbira nem vonatkozna.

A BKV Előre három olimpiai bajnokkal (Baczakó Péter, Tatai Tibor, Temes Judit) büszkélkedhet.