Vágólapra másolva!
A Borat című amerikai vígjátékból származó himnuszparódiát játszották le a győztes kazah sportlövőnek egy kuvaiti éremátadón. A csapat edzője elmondta, hogy a szervezők véletlenül töltötték le az internetről a kazah himnusz Sacha Baron Cohen 2006-os filmjéből származó paródiáját, amely az ország káliumexportját és prostituáltjait élteti.

A csütörtöki ünnepségről készült videón látható, hogy az aranyérmes Marija Dmitrijenko rezzenéstelen arccal hallgatta végig a sértő himnuszt, majd megpróbált elnyomni egy kínos mosolyt.

Anvar Junuszmetov edző szerint a kuvaiti szervezők a szerb nemzeti himnusznál is bakiztak. A kazah küldöttség bocsánatkérést követelt, és az éremkiosztót később újra megtartották.


A Borat című film egy kazah újságíróról szól, aki az Egyesült Államokba utazik, ahol szerelmével üldözőbe veszi Pamela Anderson színésznőt. A kazahokat elmaradottnak és bigottnak bemutató vígjáték nagy felháborodást váltott ki az országban, s végül betiltották. A kormány perrel fenyegette meg Cohent.

A film állítólag Kuvaitban is tiltólistán van.