Vágólapra másolva!
Az amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legendája, Earvin Magic Johnson fémjelezte üzleti csoport veszi meg rekordot jelentő kétmilliárd dollárért a nehéz anyagi helyzetbe került Los Angeles Dodgers baseballcsapatát.

Az 579 millió dolláros adóságot felhalmozott Dodgers eddigi tulajdonosa, Frank McCourt kedden öt órával azután jelentette be a megegyezést, hogy a liga (MLB) kijelölte az érdeklődők közül azt a hármast, akik licitálhattak a klubért.

A kétmilliárdos ár nem csupán a baseball-bajnokságot (MLB), hanem valamennyi észak-amerikai profiligát tekintve rekordnak számít, eddig a Miami Dolphins amerikaifutball-együtteséért fizették a legtöbbet, 1,1 milliárd dollárt 2009-ben.

"Nagyon boldoggá tesz, hogy részese lehetek a Dodgers történelmének" - mondta a helyi Lakersszel ötszörös NBA-győztes, olimpiai bajnok Johnson. "Az a célunk, hogy a jelenlegi alapokra építkezve a csapat ismét a vezető hírek közé kerüljön Los Angelesben."

A Lakers jelenlegi sztárja, a szintén ötszörös bajnok Kobe Bryant viccelődve kommentálta a hírt: "Szomorú vagyok, hogy engem nem vett be a buliba, azt hiszem, beszélni fogok vele erről. Természetesen nagyon boldog vagyok, örülök a hírnek. Mindenki tudja, Magicet mennyire szeretik Los Angelesben."

A Dodgers története során hat bajnoki címet gyűjtött az MLB-ben, legutóbb azonban csak 1988-ban sikerült megnyernie a finálét, a World Seriest.