Vágólapra másolva!
Rekordszámú, több mint ezerötszáz résztvevő vágott neki a Balaton megkerülésének a McDonald's BringaMánia Balatonkör idénynyitó kerékpáros túrán szombaton. A versenyzők által összesen megtett táv - mintegy 240 ezer kilométer - a Föld hatszori megkerüléséhez is elegendő lenne.

A reggel hat órás balatonföldvári indulás ellenére is sokan, közel ezren neveztek a 206 kilométeres Nagykör megtételére. A legidősebb egy 82 éves balatoni férfi volt, aki rendben teljesítette az átlagosan 18 km/óra sebességgel letekert távot.

A szervezők egy 86 kilométeres Kiskört is szerveztek azoknak, akik még nem próbálkoztak egész napos kerékpártúrával. Ez a táv akár két-három fős csapatokban is teljesíthető volt. Sok család, illetve baráti társaság választotta ezt a megoldást. A Kiskör részét képezte egy klasszikus balatoni élmény, a kompút Tihanytól a szántódi révig.

Az idei év újításaként népszerű volt a teljesítménytúra is, amelyen csak a legelszántabb kerekesek indultak el, mert itt saját, gyorsabb tempójukban száguldhattak végig a Balaton partján, míg a vezetett túrán a tömeges bringázás élménye várta a résztvevőket.