Vágólapra másolva!
Tovább folytathatja remeklését a csütörtökön 100 m pillangón aranyérmes Sors Tamás úszó, aki pénteken az ötödik idővel jutott be az esti döntőbe 100 m háton a londoni paralimpián.

Az S9-es kategóriában érdekelt pécsi sportoló egy nappal címvédése után előfutamában harmadikként, 1:05.20 perces idővel ért célba. Tóth Tamás ugyanitt a nyolcadik idővel (1:06.13) épphogy bekerült a magyar idő szerint 19:42 órakor kezdődő fináléba.

Női 200 m vegyesen Engelhardt Katalin (S5) nyolcadikként ugyancsak beküzdötte magát a döntőbe, amelyre 21:09-kor kerül sor.

Kevesebb szerencsével járt előfutamában a többi úszó. Csúri Ferenc (400 gyors) hatodik, Ráczkó Gitta (50 pillangó) hetedik, Zámbó Diána (200 vegyes) ötödik lett, utóbbi számban Kézdi Rékát kizárták. Ők nem jutottak a fináléba.

Az asztaliteniszezők részéről Pálos Péter második meccsén 3-1-re kikapott dél-koreai ellenfelétől, Berecki Dezső viszont 3-0-ás győzelemmel kezdett egy egyiptomi rivális ellen. A csoportmeccsek végén a négyesekből az első két helyezett jut majd a legjobb nyolc közé.

Az evezős Lengyel Mónika hatodik lett előfutamában, így szombat reggel a reményfutamban folytathatja, míg az ugyancsak paralimpiai újonc, sportlövő Dávid Krisztina szétlövésben maradt csak le a nyolcas döntőről légpisztolyban, és kilencedikként zárt.