Vágólapra másolva!
A hatodik szakasz második felén sötétben autózva, éjfél után ért célba a Dakaron a Sebestyén Sándor, Bognár József kettős és a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió. A verseny egyik legkeményebb szakaszán egymást érték a kiesések.

Szalayék szervó nélkül szenvedtek

Bár a verseny honlapján péntek délben még nem volt elérhető a helyezésük, a Sandlander Dakar Team koradélutáni hírlevele szerint mindkét egység célba ért csütörtökön éjszaka, és már úton van a pénteki összekötő szakaszon, mely Peruból Argentínába viszi át a mezőnyt.

A két magyar csapat helyi idő szerint éjjel fél 1-kor ért a táborba, nem vállaltak felesleges kockázatot, inkább a biztonságos célba érést tartották szem előtt.

Pócsik László csapatfőnök elmondása szerint a tegnapi hosszú szelektív szakasz első részén a porszerű fesh-fesh homokkal kellett megküzdeniük, de a mintegy 80 kilométeres utat annyira átformálták a kamionok és a mezőny többi része, hogy nem volt egyszerű közlekedniük.

"Bonyolította a helyzetet, hogy kaptunk egy defektet, és a leszakadó gumi letépett egy elektromos vezetéket, amitől többé-kevésbé megszűnt az összkerékhajtás, mindez a dűnék kellős közepén" - mondta a pilóta.

Forrás: Sandlander Team/DPPI

A két részre osztott speciál második részére már koromsötétben ért oda a 405-ös és a 455-ös rajtszámú magyar alakulat, így vissza kellett venniük a tempóból. A gödrös, lyukas utak miatt hullottak az ellenfelek, a sötét árkoknál 30 kilométeren belül 6-7 autó esett ki egymás után.

A Sebestyén, Bognár kettős és a Pócsik, Farkas, Szaller trió az egész éjszakát kitöltő szerelés és a vámpapírok elintézése után pénteken útnak indult Argentínába. Calama és Salta között 220 kilométernyi mért szakasz és 534 kilométer összekötő vár rájuk.