Vágólapra másolva!
Kaotikus nap volt a szombati a Dakar-ralin, a nyolcadik szakaszt ugyanis a hatalmas esőzések és áradások miatt félbeszakították. A rendezők ugyan időjárási armageddonról beszéltek, Bunkoczi László sajnálja, hogy nem fejezhették be az etapot.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László páros a számítások szerint - hivatalos eredmény még nincsen - továbbra is a 29. helyen áll. "Nagyon jól haladtunk, jó néhány autót megelőztünk, mert mi találtunk egy utat, amelyen lehetett haladni, miközben az előttünk indulók közül jó néhányan elakadtak" - nyilatkozta Bunkoczi. "Már valami remek részeredményben reménykedtünk, amikor leszállt egy helikopter, és a benne ülő rendező közölte velünk, hogy félbeszakították a szakaszt az eső és az áradások miatt. Tényleg esett és tényleg áradtak a patakok, mi mégis nagyon sajnáltuk, hogy nem fejezhettük be a szakaszt. De természetesen el kellett fogadnunk a döntést" - fogalmazott az autós.

A Sandlander Dakar Team versenyzői azt mondják: még egy komplett földkerülő akcióhoz lett volna elég lendület, mégsem fog nekik hiányozni a félbehagyott rázós, tevefüves út. Pócsik László a táv felénél csak annyit tapasztalt, hogy csepeg az eső, a kiterelő pontig nem érzékelte, hogy megnövekedett volna a folyó vízszintje. "Akik végigmentek, azokon látszott, hogy saras az autó, de nem tudjuk, pontosan mi lehetett az utolsó 30 kilométeren. Az út egyébként így is autógyilkos volt, köves, tevefüves, zötyögős. Közben folyómederben is kellett lavírozni, szóval olyan nagyon nem fáj a szívünk a végéért."

Forrás: Sandlander Management

Sebestyén Sándort nem érte váratlanul, hogy el kellett hagyni a pályát, mint mondja, tavaly is előfordult ilyen. Hisz abban, hogy a szervezők megfontolt döntést hoztak, és nem vállaltak kockázatot. "A pályán jól mentünk, de sokan bent maradtak. Ez mindig tudatosítja, hogy mennyire kell összpontosítani" - fogalmazott Sebestyén, aki annak is örül, hogy a Dakar felén már túl vannak, tartják a tervezett forgatókönyvet, és kezd beérni a sok munka gyümölcse. "A pályán az elsődleges a célba érés, de a táborban is mindenki tudja a dolgát, szóval nagyszerűen működik a csapatmunka" - emelte ki. Sebestyén szerint senki sem tagadhatja a fáradtságot, jólesik majd a vasárnapi pihenőnap, de titkon már várja a hétfőt és a többi versenynapot.

A 86 kilométerre karcsúsodott szelektívet a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió a 82. helyen teljesítette, az idejük 1 óra 24 perc 50 másodperc volt. Sebestyén Sándor és Bognár József 30 másodperccel utánuk ért be, ami a 85. helyet jelentette.

A mezőny vasárnap pihen, majd hétfőn Tucumánból Córdobába hajt, a résztvevőkre nagyjából 850 kilométer, benne közel 600 kilométeres szelektív szakasz leküzdése vár. A Peruból indult, január 19-én záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével a chilei Santiagóban fejeződik be.