Vágólapra másolva!
Fantasztikus meccsen a Baltimore nyerte a 47. Super Bowlt, miután a három touchdownpasszt adó Joe Flacco vezérletével 34-31-re verte a San Franciscót. A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjében 22 pont előnnyel vezetett a Ravens, amikor jött egy áramszünet a New Orleans-i Superdome-ban. A 36 perces kényszerszünet után magára talált a San Francisco, felzárkózott, a győzelemért is támadhatott, de végül a Baltimore behúzta a meccset. A testvérek csatáját John Harbaugh, a Ravens vezetőedzője nyerte Jim Harbaugh, a 49ers trénere ellen.

Szexi koncertet adott Beyoncé a Super Bowlon

Így borult sötétségbe a Super Bowl

Super Bowl, New Orleans:
Baltimore Ravens - San Francisco 49ers 34-31 (7-3, 14-3, 7-17, 6-8) - élő közvetítés, képek, videók

Fantasztikusan kezdte a Baltimore a meccset, egyből kivédekezte a San Francisco támadását, majd Joe Flacco kiosztotta első touchdownpasszát, Anquan Boldin kapta el a labdát. A 49ers válaszul David Akers field goaljával szépített (7-3).

A második negyedben tovább növelte előnyét a Ravens, Flacco pazar passzát Dennis Pitta kapta el, majd kettő perccel a nagyszünet vége előtt a Ravens irányítója megint villant. Flacco egy fantasztikus hosszú passzt adott Jacoby Jonesnak, aki az elkapás után elesett, de felpattant, egy az egyben megverte védőjét, és befutott a célterületre (21-3). Egy újabb Akers-rúgással 21-6-ra szépített a nagyszünet előtt a San Francisco.

Forrás: AFP
Joe Flacco

A Half Time Show-ban Beyoncé Knowles Grammy-díjas amerikai énekesnő adott egy erotikával túlfűszerezett koncertet.

Szenzációsan kezdte a harmadik negyedet a Baltimore, Jacoby Jones ugyanis Akers rúgása után visszahordta a labdát, így az elkapott touchdown után újabb TD-t szerzett. A Super Bowlok történetének leghosszabb játéka volt Jones 109 yardos kick off return touchdownja. (28-6)

Ezt követően elment a világítás a New Orleans-i Superdome-ban, 36 percig állt a játék, ami a San Franciscónak jött jól, ugyanis a kényszerpihenő után néhány percen belül két touchdownt is szerzett. Előbb Colin Kaepernick passza után Michael Crabtree vitte be a célterületre a labdát, majd Frank Gore futott egy TD-t, később pedig David Akers field góljával öt ponra jött fel a 49ers. (28-23)

A Baltimore Justin Tucker field goaljával 31-23-ra növelte az előnyt, Kaepernick azonban futott egy touchdownt, majd rámentek a kétpontosra, de az nem sikerült. (31-29) Ezt követően újra Justin Tucker field goalja következett (34-29), a San Francisco pedig egy touchdownnal átvehette volna a vezetést. Két perccel a vége előtt hét yardra volt a 49ers a Ravens célterületétől, de a Ray Lewis vezette védelem kivédekezte Kaepernickék támadását, így a Baltimore megnyerte története második Super Bowlját. Egyúttal az is kiderült, hogy a testvérek csatájában John Harbaugh, a Ravens vezetőedzője győzött Jim Harbaugh, a 49ers trénere ellen.

A Super Bowl legértékesebb játékosának (MVP) Joe Flaccót választották, aki három touchdownpasszal, 287 yarddal, és nulla interceptionnel zárta a meccset. A Ravens irányítója a rájátszásban egyszer sem adta el a labdát. A Baltimore másodszor játszott Super Bowlt, és másodszor is megnyerte, míg a San Francisco elveszítette százszázalékos mérlegét, hiszen eddig mind az ötször győzött, amikor a Super Bowlba jutott.

Élő közvítés >