Társoldalunk:

Az áramszünetet sokkolta, de így is Super Bowl-győztes a Baltimore

2013.02.04. 4:01

A Super Bowl legértékesebb játékosának (MVP) Joe Flaccót választották, aki három touchdownpasszal, 287 yarddal, és nulla interceptionnel zárta a meccset.

Forrás: AFP


Ted Ginn Jr. próbálta visszahordani a labdát, de szerelték, így a Baltimore Ravens 34-31-re nyert, és története második Super Bowl-győzelmét aratta.

Furcsa játékhívás, egy safetyvel (mínusz két pont) 4 másodpercre futtatta le az órát a Ravens, most kell elrúgnia a labdát. Egy visszahordásra lesz ideje a 49ers-nek. (34-31)

A Baltimore-nak el kell rúgnia a labdát, 11 másodperc maradt.

Negyedik kísérletre kényszerült a 49ers, Kaepernick felívelte, de nem lett belőle TD. Támadhat a Ravens, amelynek 1 perc 45 másodpercet kell kihúznia.

Egy remek Crabtree és Gore-futással hét yardra a Frisco az end zone-tól.

4 perc 19 másodperce van a 49ers-nek egy TD-re.

Field goalt rúghatott a Ravens, Justin Tucker belőtte, viszont egy touchdownnal a San Francisco átveheti a vezetést. (34-29)

Régóta támad a Baltimore, 30 yardon belül jár.

Kaepernick történelmet írt, ugyanis Super Bowlon még soha nem futott irányító15 yardos touchdownt.

Colin Kaepernick ismét villant, ám ezúttal ő maga futott, egészen az end zone-ba, TD! Kétpontos játékra ment rá a 49ers, de az nem sikerült. (31-29)

Kaepernick TD-je:

 

Két pazar játékkal kezdte az utolsó negyed első támadását a San Francisco, Randy Moss kapta el Kaepernick hosszú passzát, majd Gore futott egy jót, 20 yardon belül a 49ers.

A hivatalos adatok szerint 71 ezer 24 néző látja a helyszínen a meccset.

Hosszú idő után szerzett pontokat a Ravens, Justin Tucker field goljával nyolc pont az előny, ez egy TD és egy kétpontos játék. (31-23)

A Baltimore vezeti az utolsó negyed első támadását.

Vége a harmadik negyednek, izgalmas utolsó játékrész következik.

Ezt most kivédekezte a Baltimore, pontosabban 39 yardról David Akers rúghatott field goalt, de - mint ahogy annyiszor ebben a szezonban - mellérúgta a labdát. Repült azonban a sárga zászló, ugyanis a rúgás után ráesett Akersre egy Ravens-játékos. A vitatható ítélet szerint 5 yardos büntetést kapott a Baltimore, Akers újra próbálkozhatott, 34 yardról pedig már nem hibázott. (28-23)

Hatalmas fordulat jöhet, a Ravens egyik legrutinosabb játékosa, Ray Rice elkapta Flacco passzát, de Tarell Brown bravúrosan kiütötte a kezéből, így támadhat a San Francisco!

Egymás után, néhány percen belül két touchdownt szerzett a 49ers, Frank Gore futott be a labdával az end zone-ba, és máris nyílt lett a meccs. (28-20)

Gore TD-je:


A San Francisco kivédekezte a Baltimore támadását, majd a punt után Ted Ginn Jr. egészen a 20 yardos vonalig vitte vissza a labdát. Nagyon felpörgött a meccs.

Zárkózik a San Francisco. Kaepernick passza után Michael Crabtree-t akarták szerelni, de lepattant róla a védő, ő pedig besétált a célterületre. (28-13)

Ezúttal a Ravensnek sem sikerült pontot szereznie, Kaepernick és a 49ers támadhat.

A San Franciscónak el kellett rúgnia a labdát, jöhet a Baltimore.

Forrás: AFP
Jones a visszahordás közben

36 percnyi szünet után folytatódik a játék.

Közben találtunk egy videót Beyoncé szexi koncertjéről, ide kattintva nézhető meg.

Szépen lassan életre kelnek a reflektorok.

Előbb csak félhomály volt a stadionban, majd a teljes világítás felmondta a szolgálatot, teljes sötétségbe borult a hatalmas aréna.

Hatalmas blama, elment a világítás a New Orleans-i Superdome-ban, kényszerszünet.

Tíz pontnál nagyobb hátrányból még egyetlen csapat sem nyert Super Bowlt.

A Super Bowlok történetének leghosszabb játéka volt Jones 109 yardos kick off return touchdownja.

Szenzációsan kezdte a harmadik negyedet a Baltimore, Jacoby Jones ugyanis Akers rúgása után visszahordta a labdát, így az elkapott touchdown után újabb TD-t szerzett. (28-6)

Jones visszahordása:


Nem akármilyen szexi koncertet adott Beyoncé, igyekszünk videót találni róla.

Forrás: AFP

Jöhet a nagyszünet és a Halftime Show Beyoncéval!

A San Francisco a második negyed utolsó támadását sem tudta touchdownnal befejezni, de David Akers field goaljával kicsit felzárkózott. (21-6)

Kettő perccel a nagyszünet vége előtt Flacco fantasztikus hosszú passzt adott Jacoby Jonesnak, aki az elkapás után elesett, de felpattant, egy az egyben megverte védőjét, és befutott a célterületre. Ez volt Flacco harmadik TD-passza. A jutalomrúgás is jó. (21-3)

Jones TD-je:


Pillanatok alatt kivédekezte a Ravens a 49ers támadását, máris jöhet Flacco.

Kaepernick ismét kockázatos passzt adott, nagyon megszeppenten játszik a San Francisco fiatal, rutintalan irányítója.

Field goalt rúghatott volna a Baltimore, de trükkös játékot hívtak. Justin Tucker megpróbálta megfutni a touchdownt, de néhány yarddal a célterület előtt sikerült szerelni, így maradt a 14-3.

Összeverekedtek a játékosok, egyelőre nem tudni, miért.

Forrás: AFP


A 49ers eladta a labdát, Kaepernick interceptiont dobott, ez az első alkalom, hogy San Francisco-irányító eladta a labdát Super Bowlon. Jöhet a Ravens.

Növelte előnyét a Ravens! Flacco pazar passzát Dennis Pitta kapta el, majd az extra pont is jó Tuckertől. (14-3)

Pitta TD-je:


Szenzációsan támad a Baltimore, már a 4 yardos vonalnál jár.

Döntöttek: jöhet a Ravens!

Courtney Upshaw ütötte ki egy San Francisco-játékos kezéből a labdát, a pályán hozott döntés szerint a Baltimore jöhet. Visszanézik videón.

Forrás: AFP
Katharine McPhee amerikai színész-énekesnő a San Franciscónak drukkol

Kaepernick remek passzával és Davis jó megindulásával kezdődött a második negyed.

Végül sikerült kivédekeznie a San Franciscónak, vége az első negyednek.

Másfél perccel a negyed vége előtt Flaccót alaposan megkergették a harmadik kísérletnél, de még mielőtt kilépett volna a pályáról, előre ívelte a labdát, Boldin pedig elkapta azt, így lassan field goal-távolságra kerül a Ravens. Nagy bravúr volt mindkettőjük részéről.

Flacco passza:Már a célterület előtt járt a 49ers, de a Baltimore kivédekezte, így David Akers rúghatott field goalt viszonylag közelről, nem is hibázott. (7-3)

Az első baltimore-i támadásból megvan az első touchdown, Flacco passzát Anquan Boldin kapta el, és a jutalomrúgás is jó volt. (7-0)

Boldin TD-je:


Az első támadásból nem tudott pontot szerezni a 49ers, a Ray Lewis vezette baltimore-i védelem leparancsolta a pályáról a Colin Kaepernick által irányított San Franciscó-i támadósort. Jöhet a 49ers és Joe Flacco.

A Super Bowl ideje alatt 1 millió dollárba (több mint 210 millió forint) kerül 30 másodperc reklámidő a televízióban.

Elkezdődött!

A pénzfeldobásnál a Ravens csapatkapitánya, a szezon végén visszavonuló legenda, Ray Lewis fejet mondott, az is lett, így a San Francisco támadhat majd először.

Alicia Keys énekelte el az amerikai himnuszt a meccs előtt, a Grammy-díjas énekesnő saját magát kísérte zongorán. Hatalmas sikert aratott, a közönség a himnusz alatt is többször őrjöngött, néhány játékos pedig elsírta magát.


A San Francisco öt Super Bowlon vett részt, és mindet megnyerte. A Batimore is százszázalékos, egyből egy győzelem a mérlege.

Forrás: AFP
San Francisco-szurkolók New Orleansban

Hetedik alkalommal rendezik meg a Jazz városában, New Orleansban a Super Bowlt. A mérkőzés legnagyobb pikantériája, hogy a két csapat vezetőedzője testvérek, John Harbaugh a Baltimore, Jim Harbaugh a San Francisco trénere.

Előző
  • 1
  • 2
Következő