Vágólapra másolva!
Talmácsi Gábor elesett a Superbike-vb első versenyhétvégéjének első edzésén Ausztráliában. A motoros egy olajfolton csúszott meg, agyrázkódást szenvedett, kórházba kellett szállítani. Németh Balázs az időmérőn bukott, ő a kulcscsontját törte el.

Kiválóan kezdte a hét eleji teszteket Talmácsi Gábor a Superbike-világbajnokságon: hétfőn legjobb hondásként a negyedik helyen zárt, kedden pedig a teljes mezőnyben a harmadik helyen végzett.

Az idénynyitó első szabadedzésén aztán minden rosszra fordult, Talmácsi a pénteki első szabadedzés második körében elcsúszott egy olajfolton, rövid időre az eszméletét is elvesztette, azonnal a pályán található kórházba szállították.

Mivel komoly ütés érte a fejét, agyrázkódást szenvedett, és bár minden eddig elvégzett vizsgálat eredménye negatív - a csigolyái, gerince rendben, törést sem találtak az orvosok - éjszakára további megfigyelésre bent tartják.

A szombat reggeli vizsgálatok alapján döntenek az orvosok, hogy Talmácsi indulhat-e az idénynyitón.

Forrás: Talmácsi Gábor Menedzsment

December első napjaiban szintén nagy bajban volt a motoros, amikor életveszélybe került egy táplálékkiegészítő miatt. Allergiás sokkot kapott, az arca felduzzadt, és alig tudott lélegezni. A kórházban megfékezték az allergiás rohamot, pár nap után jobban lett.

Talmácsinál is rosszabbul járt ugyanakkor Németh Balázs, a H-Moto Team versenyzője, aki az ötödik helyen állt az első időmérő edzésen, amikor szintén elesett, és eltörte a kulcscsontját. Egyelőre nem tudni, Németh mikor versenyezhet legközelebb.

Forrás: Jaromir Havranek