Vágólapra másolva!
Az ausztráliai Superbike-vb nyitófutamán elszenvedett balesete óta hazatért Talmácsi Gábor. A motorosból kivették egy ki nem nőtt bölcsességfogát, a törött állkapcsát platinalemezzel erősítették meg.

Talmácsi bébiételen él

Talmácsi Gábor hazaérkezett Ausztráliából, majd fogorvosa - Dr. Segatto Emil tanszékvezető egyetemi docens - tanácsára egyből a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti részlege felé vette az irányt. Az újabb alapos vizsgálatok elvégzése után az orvosok a mielőbbi operáció mellett döntöttek, melyet szerdán el is végeztek.

A kétórás műtét során eltávolították Talmácsi Gábor ki nem nőtt bölcsességfogát, mely az erős ütéstől szintén megsérült, illetve törött állkapcsát egy platina lemezzel erősítették meg. Az operáció komplikációmentes volt, a motoros néhány nap múlva elhagyhatja a kórházat, az ausztráliai versenyhétvége után immár másodszorra. Sérült vállának és bokájának rehabilitációja is folyamatosan tart, de hogy mennyi időt vesz igénybe a teljes felépülés, azt még túl korai megmondani.

"Először is szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy jól vagyok" - mondta Talmácsi. "Természetes, hogy még vannak fájdalmaim, de nagyon remélem, hogy napról napra jobban leszek. Szeretnék köszönetet mondani Prof. Dr. Dr. Piffkó József klinikaigazgatónak, aki az operációt végezte és Dr. Segatto Emilnek, hogy mindent megtesznek, hogy elősegítsék a mielőbbi gyógyulásomat."