Társoldalunk:

Sporttörténelmi karatesiker a Jégpalotában

2013.05.11. 13:53

Minden idők legjobb szereplését produkálva öt bronzérmet szerzett a magyar karateválogatott a káposztásmegyeri Jégpalotában rendezett Európa-bajnokságon. S. Kovács Ádám bejelentette, ez volt az utolsó nemzetközi versenye.

Délelőtt Bartha Nikola a plusz 68 kg-os, Metzger Sandra pedig a 68 kg-os kategóriában nyert bronzot, előbbi a finn Kuusistót, utóbbi az orosz Seroziját győzte le egyaránt 1-0-ra.

"Nem gondoltam volna, hogy érmet nyerhetek itt az Európa-bajnokságon, hiszen nemcsak, hogy ez az első felnőtt világversenyem, de tulajdonképpen ez volt az első komolyabb felnőtt versenyem is" - nyilatkozta Bartha.

Metzger azt mondta, úgy érzi, most ért be igazán a felnőtt kategóriába. "Bíztam benne, hogy sikerül, főleg egy ilyen szurkolótáborral a hátam mögött. Az egész versenyen a közönség segített át a nehéz perceken, és most az utolsó másodperceken is, hiszen 13 másodperccel a vége előtt tudtam bevinni a döntő pontot. Ez életem legszebb napja!"

A magyar karate történetének legeredményesebb versenyzője, S. Kovács Ádám is harmadik lett, ő 7-0-ra verte spanyol riválisát, Raserót a 67 kilósok helyosztóján.

"Másfél év kihagyás után azért tértem vissza, hogy 32 évesen hazai közönség előtt, egy éremmel tegyem fel a koronát a pályafutásomra" - nyilatkozta S. Kovács Ádám, aki bevallotta, óriási teher volt rajta, és bár minél lazábban akart küzdeni, annál görcsösebben ment neki.

"De volt egy tökéletes meccsem ebben a szezonban, és ez szerencsére a bronzmeccs volt. Nehéz volt az elmúlt időszak, de megérte. Ezzel az éremmel a nemzetközi versenyzést befejeztem" - mondta.

Bronzérmet nyert a másik nagy magyar visszatérő, az 55 kilós Tóth Beatrix is, aki nem kisebb egyéniséget vert 4-0-ra a harmadik helyért, mint a vb-címvédő francia Ignace-t.

"Nehéz meccsre számítottam, hiszen tavaly ősszel Párizsban a francia lány világbajnok lett. Ennek ellenére bíztam benne, hogy most én vagyok itthon, most én vagyok a jobb, és egy ilyen közönség előtt nem lehetett nem nyerni" - jelentette ki Tóth Beatrix.

A délutáni programban a női csapat (Metzger Szandra, Bartha Nikola, Lassingleitner Fruzsina, Juhász Nikolett) küzdelemben ért el újabb érmes helyezést, miután a helyosztón legyőzte Németországot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK