Vágólapra másolva!
Hatalmasat esett Dani Pedrosa, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriája németországi versenyének szombati szabadedzésén, s bár az első vizsgálatok kizárták a csonttörést, a pilótát egy közeli kórházba szállították.

Az összetett pontversenyben élen álló spanyol motoros a hétvégi Német Nagydíjnak otthont adó Sachsenring első kanyarjában csúszott meg Hondájával, s bal kulcscsontjára esett. A pálya orvosi stábja azonnal ellátta Pedrosát, akit aztán helikopterrel vittek a chemnitzi kórházba.

A korábban a 125 köbcentiméteres kategóriában egyszer, a 250-esek között pedig kétszer vb-t nyert Pedrosa a bukás után gyengeségre panaszkodott, ezért további röntgen- és CT-vizsgálatokat végeznek el rajta. A spanyol versenyző az időmérő edzésen nem vett részt, azt azonban hivatalosan még nem tudni, hogy rajthoz tud-e állni a vasárnapi futamon.

Pénteken Pedrosa honfitársa, a két hete kulcscsonttörést szenvedett, címvédő Jorge Lorenzo bukott nagyot, s az esést követően bejelentette, hogy kihagyja a Német Nagydíjat.