Társoldalunk:

Amerika nem bocsátott meg Christina Aguilerának

2013.07.22. 08:25

Az USA-ban úgy látják, Christina Aguilera énekelte eddig a legrosszabbul az amerikai himnuszt.

Az iHeartRadio közvélemény-kutatásából kiderült, a hallgatók nem tudták elfelejteni az énekesnőnek a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 2011-es nagydöntőjén elkövetett bakiját, amikor is belesült a himnusz szövegébe. A szavazók 35,9 százaléka szerint Christina Aguilera ezzel vezeti a legrosszabb előadások listáját.

A második hellyel Steven Tylert büntette közönség. Az Aerosmith énekese 2012-ben, az NFL Amerikai főcsoport-döntőjében nyújtott lesújtó teljesítményt az ítélet - 24,7 százalék - szerint. A harmadik helyre Kat DeLunát sorolták, ő a szavazatok 13,1 százalékát kapta. Úgy látszik, az amerikaifutball nem hoz szerencsét az előadóknak, ugyanis Kat DeLuna is egy NFL-mérkőzésen okozott csalódást.    

Azt, hogy a közönség nem felejt, Michael Bolton negyedik helye is bizonyítja: az énekes egy 2003-as teljesítménye révén a szavazatok 9,6 százalékát kapta. Michael Boltonnak viszont legalább nem az amerikaifoci, hanem a baseball okozta a vesztét.   

A rádió nemcsak a himnusszal kapcsolatban kérte ki a hallgatók véleményét, a közönség ítéletet mondhatott arról is, hogy ki a "legamerikaibb" zenész.    

A szavazást Bruce Springsteen nyerte 26,6 százalékkal. A második a Lynyrd Skynrd lett 24,3 százalékkal. A harmadik helyre Elvis Presley került 19 százalékkal. Őt Carrie Underwood, Jay-Z, Taylor Swift és Madonna követi 9, 8,7, 7,4, illetve 5,1 százalékkal - idézte a felmérést a The Huffington Post.