Vágólapra másolva!
A maratoni kajak-kenusok közül Csay Renáta és Petrovics Máté arany-, Kiszli Vanda és Kiss Tamás pedig ezüstérmet szerzett csütörtökön a Caliban zajló Világjátékokon.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a 12-szeres világbajnok Csay gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a női kajak egyesek mezőnyében. A második helyet ugyanebben a számban Kiszli Vanda szerezte meg.

"Gyakorlatilag azt csináltam, ami már a világversenyeken bevált. Igyekeztem elszakadni a mezőnytől, és onnantól saját tempót mentem. Örülök, hogy győzni tudtam azon a Világjátékokon, amelyen bemutatkozott a sportágam" - mondta Csay Renáta.

Az olimpiai bronzérmes Kiss Tamás a maratoni kenus mezőnyben másodikként végzett német riválisa mögött.

A férfi kajak egyeseknél Petrovics Máté hatalmas küzdelemben diadalmaskodott, majd így összegzett. "Végig figyeltem az ellenfeleket. Amikor a portugállal ketten maradtunk, tudtam, hogy meg fogom verni. Az utolsó körben robbantottam, és örülök, hogy összejött."

A magyar küldöttség ezzel három aranynál és három ezüstnél tart Caliban, korábban a búvárúszó Székely Lilla lett első, a szumós Kalmár István pedig második.

A nem olimpiai sportágak legnagyobb nemzetközi eseménye múlt pénteken kezdődött, száz ország versenyzői vesznek részt rajta. A vasárnapig tartó seregszemlén Magyarországot 12 sportágban 58 sportoló képviseli.