Vágólapra másolva!
Az olimpia ezüstérmes magyar cselgáncsozó, Ungvári Miklós elindul a januári Dakar-ralin - írja a Blikk.

A 33 éves sportoló a napilapnak elmondta, hogy a világ legnagyobb terepraliversenyét tavaly már teljesítő Sebestyén Sándor, Bognár József párossal áll rajthoz a Dél-Amerikában rendezendő viadalon.

"Megbeszéltem az edzőmmel, kell egy kis kikapcsolódás, hogy feltöltődjek a következő év feladataira. A Dakar-részvétel erre tökéletesen alkalmas és a trénerem mellett a családom is rábólintott az ötletemre, hogy rajthoz állok. Sokat gondoltam arra, milyen jó lenne egyszer elindulni, és most Sándornak és a profi csapatnak köszönhetően megvalósul az álmom" - nyilatkozta Ungvári.

Ungvárira komoly erőpróba vár Fotó: Szabó Balázs - Origo



Sebestyén Sándor szerint Ungvárinak jó az erőnléte, de őt is próbára fogja tenni a verseny. "Már ült mellettem Miklós, azaz kicsit megtapasztalhatta, milyen érzés egy speciális terepjáróval száguldani. Sőt, azt is kipróbáltuk, mennyire bírja, ha hátul foglal helyet, ahogy majd a Dakaron teszi. Nem volt hányingere, nem szédült, jól viselte a gyűrődést. Az erőállapota kimagasló, de mondtam neki, jó, ha felkészül rá, a két hét alatt olyan pszichikai és fizikai terhelést kap, amelyhez nincs hozzászokva. Nagyon meleg lesz, a terep nem csak a technikát, az embereket is igénybe veszi, ráadásul mindegy, mennyire fáradtál el előző nap, reggel muszáj elrajtolni, pihenésre nincs idő. Figyelmeztettem, felejthetetlen élményben lesz része, de erőltetett menet vár rá."