Vágólapra másolva!
Két közelmúltbeli Milan-sztár, Gennaro Gattuso és Cristian Brocchi neve is felmerült az olaszországi bundaügyben. Hétfőn négy embert letartóztattak a cremonai ügyészség által elrendelt, több várost érintő rajtaütések során - írja az NSO.hu.

A nyomozás során Gennaro Gattuso és Cristian Brocchi (Milan, Lazio) szerepét is vizsgálják, a rajtaütés éjszakáján kettejük otthonát is átkutatták, de a már visszavonult játékosokat nem vették őrizetbe. Letartóztatásokat Bologna, Milánó, Rimini és Messina városában rendeltek el - számolt be róla a Gazzetta dello Sport.

A házkutatás másnapján Gattuso ügynöke is megszólalt, de egyelőre nem szolgált érdemi információval a nyomozással kapcsolatban: "Gattusót derült égből villámcsapásként érte a nyomozás és lakása átkutatása, nem tartózkodott otthon, mikor a hatóságok kiérkeztek az otthonához. Én azt mondom, bölcsebb lenne várni, mielőtt bárki túl korán ítélkezne felette."

Az egyik letartóztatott a korábban csak Mr. X-ként emlegetett Francesco Bazzani, akinek szerepét három korábbi Milan-mérkőzés kapcsán vélik érintettnek. Bazzani összekötő lehetett a fogadási csalások vezérei és a közreműködő játékosok közt.

A 2011 februárjában lejátszott Milan-Lazio (0-0) és Chievo-Milan (1-2), valamint a 2011. márciusi Milan-Bari (1-1) találkozó került gyanúba. A Chievo-Milanon Gattuso gólpasszt adott, a Milan-Barin Rudolf Gergely lőtte a vendégek gólját.

"A jelenlegi letartóztatások a fogadási csalásokban végzett nyomozás sikerességét igazolják" - nyilatkozta Raffaele Grassi, a központi nyomozóiroda vezetője. Olaszországban a közelmúltban történt fogadási csalások ügyében vezetett nyomozások (calcioscommesse) során eddig 54 személyt ítéltek el, és további120-at hallgattak ki.

A korábban már gyanúba került meccsek közül a szintén 2011 tavaszán játszott Lecce-Lazio találkozónak magyar érintettjei is vannak - az olasz hatóságok korábban K. Zoltánt, L. Mátyást, S. Lászlót, B. Istvánt és Str. Lászlót nevezték meg. Ezen a meccsen a vendégeknél pályára lépett a most gyanúba kevert Brocchi is.