Vágólapra másolva!
A budapesti műkorcsolya-Eb-n a Turóczi Dóra, Major Balázs jégtánc páros épphogy kiszorult a legjobb húszból, a 21. helyen zárt a 29 indulóból, így nem mutathatja be kűrjét a csütörtök esti programban, pedig pályafutása legjobb eredményét érte el 46,80 ponttal.

A magyarok elsőként léptek jégre, és amint elindult a zene, a közönség máris ütemes tapssal biztatta a kontinensviadal első hazai szereplőit, akik lendületesen és összhangban táncolták végig a charlestonra és quickstepre előadott rövidprogramjukat, de végül ez is kevésnek bizonyult a húszba kerüléshez.

Turóczi Dóra a verseny után a kezéről egy friss vágás nyomait törölgette: "Az emelésnél, vagy már nem is tudom melyiknél elvágtam a korival, de ez gyakran előfordul, úgyhogy semmi baj. Szerintem mi mindent megtettünk, nagyon örülünk, mert a kötelező táncra hármas kettest kaptunk, ami elég jónak számít, ezzel lehet a legnagyobbat veszíteni, úgyhogy úgy érzem ez nagyon pozitív, hogy így zárhattuk a fellépést. Valóban elégedettek lehetünk és az edzőink is nagyon megdicsértek, nagyon örülünk neki!" - nyilatkozta Turóczi, aki a közönségről is szót ejtett.

"Nagyon könnyű volt ilyen közönség mellett, ez valami fantasztikus volt. Sejtettük, hogy azért nagy dolog lesz itthon korcsolyázni és biztos nagyon fognak támogatni minket, de hát erre nem számítottunk. Amilyen őrjöngés volt a becsúszáskor, akkor már egy kicsit könnybe lábadt a szemem, annyira jó érzés volt, hogy ennyi pozitív energia árad felénk. Az, hogy beálltunk a kezdőpózba, jött a zene és abban a pillanatban elkezdtek tapsolni és végig tapsoltak, ez remek érzés volt!"

"Jobban sikerült a program, mint az edzéseken, szerintem az elemek tiszták voltak, nagyon figyeltünk az előadásmódra" - mondta Major Balázs.

Az Eb csütörtökön 11.45-től a férfiak rövidprogramjával folytatódik, melyben Forgó Kristóf is érdekelt lesz.