Vágólapra másolva!
Összejött az álomdöntő az NFL-ben. A szezon előtt a szakértők a Denver Broncost és a Seattle Seahawkst látták a liga két legjobb csapatának, vasárnap este pedig a Broncos és a Seahawks is bejutott a Super Bowlba.

A vasárnapi első meccsen a Denver Broncos 26-16-re verte a New England Patriotsot. Peyton Manning (Broncos) kereken 400 yardot, és 2 TD-t passzolt az irányítók csatájaként beharangozott találkozón. A túloldalon Tom Brady 277 passzolt yarddal, egy passzolt és egy futott TD-vel zárt, egy olyan meccsen, amelyet végig a kezében tartott a házigazda Denver.

A másik találkozón a Seattle Seahawks egy negyedik negyedes rohammal fordította meg a meccset a csoportrivális San Francisco 49ers ellen (23-17). A védelmek csatáján a 49ers négy sacket, de csak egy labdaszerzést ért el, miközben a Seahawks védői a negyedik negyedben két interceptiont is összehoztak.

A meccs tragikus hőse Colin Kaepernick (49ers) lett, aki irányító létére 130 yardot futott, közte a lenti videón látható hihetetlen 58 yardosat, de a negyedik negyedben három labdát is eladott.