Társoldalunk:

Terrorral fenyegető levelet kapott a MOB

2014.01.22. 07:28

Angol és orosz nyelven írt e-mailt kapott a Magyar Olimpiai Bizottság, amelyben terrorcselekménnyel fenyegették meg, ha sportolóink indulnak a szocsi téli olimpián.

"A szervezet nemzetközi e-mail címére angol és és orosz nyelven érkezett levél, amelyben szocsi terrorcselekménnyel fenyegetik meg a magyar olimpiai delegációt, ezúttal felhívja a figyelmet arra, jobban tesszük, ha itthon maradunk" - nyilatkozta Szabó Bence, a MOB főtitkára a Nemzeti Sportnak.

A korábbi vívó olimpiai bajnok azt mondta, nem a MOB hivatott arról dönteni, mennyire kell komolyan venni az efféle fenyegetést, és az esetleges visszalépésről sem ők hoznának határozatot.

A levelet mindenesetre továbbították a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), az olimpia szervezőbizottságának és a Terrorelhárítási Központnak (TEK).

"A NOB és a szocsi szervezők visszajelzése szerint más ország nemzeti olimpiai bizottságai is kaptak fenyegető leveleket, és az illetékesek már nyomoznak az ügyben" - tette hozzá Szabó, aki hangsúlyozta, nem szabad, hogy kitörjön a pánik, de ébernek kell lenni.

"Komolyan kell venni az ilyen üzeneteket. Az illetékesek feladata, hogy eljárjanak az ügyben" - nyilatkozta az MTI-nek Borkai Zsolt, a MOB elnöke.

A Nemzeti Sport érdeklődésére a TEK részéről azt válaszolták, a szervezet napi kapcsolatban van az orosz szervekkel, részt vesz a terrorfenyegetettséget vizsgáló munkacsoportokban is, és terrorfenyegetettségre vonatkozó információt eddig nem kaptak.