Vágólapra másolva!
Kis Viktória lázasan, ínhüvelygyulladással és fél kontaktlencsével motorozva is helytállt a Losail Ázsia-bajnokság harmadik fordulójában: abszolútban a 22., kategóriájában a hatodik helyet szerezte meg mindkét katari futamon.

Kis Viktória abszolútban mindkét 15 körös futamot a 22. helyen zárta, mindezt egy 29 fős, erős nemzetközi mezőnyben, amely többségében erősebb, 1000 köbcentiméteres motorokat és tapasztaltabb, a bajnokság előző versenyein is rajthoz álló versenyzőket foglalt magában. Kategóriájában, a 600-as motorok között nyolc versenyző közül sikerült a hatodik helyet megszereznie, és folyamatosan gyorsult a hétvége előrehaladtával, így minden esélye megvan rá, hogy a következő, március 20-21. közötti forduló alkalmával még tovább javítson időeredményein és helyezésén.

Akkor már a MotoGP mezőnye is figyelni fogja, hiszen a gyorsasági-motoros világbajnokság 2014-es szezonnyitóját éppen a katari Losail International Circuit versenypályán, március 20. és 23. között rendezik.

Középen Kis Viktória Forrás: H-Moto

"Kicsit sem volt zökkenőmentes a versenynapom. Reggel lázasan keltem, vettem be gyógyszert, jobb lett, de sajnos a kezem nem" - emlékezett vissza a H-Moto Team versenyzőnője. "Már a bemelegítés első körében éreztem, hogy nagyon nem lesz jó a kezem. Egyáltalán nem tudtam terhelni a bal csuklóm, úgyhogy az edzés után egyből az orvosi központba vettem az irányt. Kaptam fájdalomcsillapítót, krémet, injekciót, csuklószorítót, tapaszt, jó szót. Bevált, vagy ez, vagy az adrenalin."

Azt monda, az első futamban kétszer is hibázott, ráadásul kiesett a bal kontaktlencséje. "Az előző naphoz képest mégis javítottam majdnem öt másodpercet. Külön örülök neki, hogy ezt magamtól sikerült elérnem, hiszen a menetidő nyolcvan százalékában nem volt motoros előttem. "

A második futamnak piros zászlóval lett vége az utolsó kör előtt. "A verseny felénél egyszer kilöktek a pályáról, de a második felében pariban voltam két ezres motorral. Élveztem a csatázást, ez hiányzott nagyon. Hét tizeddel maradtam le a legjobb időmtől. A kategóriámban két hatodik helyezést értem el. Betegen, ínhüvelygyulladással, néha fél szemmel, de sikerült végigcsinálni! Ezek nem kifogások, tények."