Társoldalunk:

Ter Stegen egy lépésre a Barca kapujától

2014.02.27. 13:06

A német Bild és a spanyol Marca tudomása szerint is titkos orvosi vizsgálaton esett át Németországban Marc-André Ter Stegen, a Borussia Mönchengladbach kapusa. A tesztek vélhetően már a nyári átigazolását készítik elő, ő lesz a Barcelona új kapusa. 

Beszámolók szerint a vizsgálatoknál a Barcelona orvosi stábjának képviselői is jelen voltak, és mindent rendben találtak a 21 éves kapusnál. Az eseményeket firtató újságírói kérdésre a játékos csak kajánul mosolygott. "Ha önök mondják, biztos így történt. De nekem ez új információ.”

A Marca azt is tudni véli, hogy a Victor Valdés helyére érkező Ter Stegen ötéves szerződést kap a Barcelonától, átigazolási díja pedig valahol 9 és 12 millió euró között lesz. A klubhoz közel álló források szerint a katalánok csak a Valdés iránti tiszteletből nem jelentik még be hivatalosan is a megegyezést. Hasonló okokból Ter Stegent is arra kérték, hogy ne kommentálja az átigazolásával kapcsolatos felvetéseket.

A transzfer már csak azért is biztosra vehető, mert 2014 januárjában a kapus hivatalosan is közölte jelenlegi klubjával, hogy tárgyalni sem hajlandó a jövőre lejáró szerződése esetleges meghosszabbításáról. 

Ter Stegen mellett az Atlético Madridnál védő Thibaut Courtois és a Napoli kapusa, Pepe Reina neve merült fel korábban a Barcelonánál, de a velük kapcsolatos pletykák fokozatosan elhaltak. 

Marc-André Ter Stegen a Gladbach saját nevelésű kapusa, végigjárta a korosztályos német válogatottakat U16-tól egészen U21-ig, és már bemutatkozott a felnőttek között is.