Vágólapra másolva!
Az első kanyar után még a második volt, végül azonban csak a hetedik helyen végzett Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság, a WTCC Francia Nagydíjának első futamán. Azt mondta, egy ütközés miatt lassult le.

Sebastien Loeb és José Maria Lopez büntetése miatt Michelisz Norbert a negyedik helyről vághatott neki az első futamnak, és remek rajttal másodikként fordult az első kanyarban a Paul Ricard pályán.

Az autója azonban messze nem tud olyan tempót, mint az élmezőnyé, és rövidesen mindhárom Citroen, a rajtnál beragadt Yvan Muller, valamint a mezőnyön magát pillanatok alatt átverekedő kilencszeres ralivilágbajnok Loeb és Lopez is megelőzte a magyar pilótát.

Az utolsó két körben a ladás Huff, sőt, a chevrolet-s Valente is körbeautózta a jóval gyengébb Hondát kormányzó Micheliszt, aki így végül a hetedik helyen zárt. A futamot Muller nyerte, Loebnek sikerült hátulról feljönne a második helyre, Tarquini pedig behozta a harmadik helyre a gyári Hondát.

Michelisz autója megsérült Forrás: Kakas Péter

"Nem volt meg a kellő tempó, voltak olyan vizes beállítások, amelyek működtek, voltak olyanok, amelyek nem" - mondta Michelisz közvetlenül a futam után. "Amikor Lopezzel küzdöttem, és összeértünk, akkor megsérült a kormánymű. Az elején még tudtam hozzá alkalmazkodni, de a végére alulkormányzott lett az autó, így nehezen tudtam a pályán tartani a Hondát."

A második futamban Huff meglökte Micheliszt, aki a 13. helyre esett vissza, innen kezdte meg a felzárkózást. Ez olyan jól sikerült, hogy a magyar versenyző végül a nyolcadik helyen zárt. A második futamot López nyerte Muller és Monteiro előtt.

A vb-pontverseny állása:
1. López (argentin, Citroen) 85 pont
2. Loeb (francia, Citroen) 73
3. Muller (francia, Citroen) 65
4. Tarquini (olasz, Honda) és Valente (francia, Chevrolet) 31-31
5. Monteiro (portugál, Honda) 30
...10. Michelisz (magyar, Honda) 14

A következő futamot Magyarországon rendezik, az Eurosport élőben közvetíti.