Vágólapra másolva!
Remek eredményekkel zárták a magyarok a a WBPF nevű szervezet által Koszovóban rendezett fitnesz- és testépítő Európa-bajnokság első napját. A magyar csapat tagjai kilenc kategóriában is aranyérmet nyertek.

Rozgonyi Csaba a 40-50 év közöttiek, 80 kiló felettiek kategóriájában lett első, míg a 80 kilónál könnyebbek versenyében Vincze Zsolt volt legyőzhetetlen. Román Tibor az 50 év felettiek mezőnyében nyert aranyérmet.

Kazári Mónika bronz, Mészáros Rafaella arany, Füzi Krisztina ezüstérmes lett Fotó: Solymosi Márton - Pixelmester.hu

A férfi sportmodellek mezőnyében taroltak a magyarok, Vígh Domonkos a sport physique 180 centi alatti kategóriájában volt a legobb a zsűri szerint, a 180 felettiek között pedig Bogár János lett a befutó. Érdekesség, hogy a koszovói helyszín ellenére egy szerb versenyző is indult ez utóbbi versenyszámban, Zec Slavko a negyedik lett.

Závodszki Ágnes és Rozgonyi Csaba Fotó: Solymosi Márton - Pixelmester.hu

A nők négy aranyig jutottak. Az egykori profiboksz-világbajnok, 42 éves Palecian Judit az athletic physique 165 centi alattiak mezőnyében nyert aranyérmet. Závodszki Ágnes a 160 centi alattiak model physique kategóriájában tudott győzni. A nap legeredményesebb magyarja Mészáros Rafaella volt, aki a 165 centi alattiak model physique kategória junior és felnőtt mezőnyében is elhódította az aranyérmet.