Társoldalunk:

Fehércápa harapott meg egy úszót

2014.07.06. 14:26

A horogra akadt állat egy strandon, menekülése közben harapta bordán a férfit.

Megharapott egy úszót szombaton egy dél-kaliforniai strandon egy horogra akadt nagy fehércápa, amely menekülési kísérlet közben csapkodott és harapdált maga körül.

Az áldozatot - egy hosszútávúszó csapat tagját - súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A középkorú férfit a bordáin harapdálta össze a fiatal, alig kétméteres tengeri ragadozó. Nagy fehércápára egyébként tilos horgászni, ezért valószínűleg eljárás indul a horgász ellen.

A horgász már 40 perce küzdött a horgára akadt fehércápával a Los Angelestől délre fekvő Manhattan Beach mólójánál, amikor egy úszó a közelükbe ért. A vergődő állat a száját nyitogatva és össze-összecsukva próbált szabadulni a horogtól, és eközben harapta meg a "rosszkor rossz helyen lévő" úszót.

A kaliforniai strandon mentik az úszótForrás: MTI/AP/Laura JoyceA támadás után a horgász elvágta a zsinórt, mire a cápa kisvártatva eltűnt a messzeségben. A rendőrség rövid időre lezárta a strandot egy mérföld hosszan, és megtiltották a horgászást is a mólón.  kaliforniai partoknál egyre gyakoribbak a cápatámadások, a legutóbbi tragédia 2012 októberében történt, amikor Santa Barbara közelében egy 39 éves hullámlovas még a parton belehalt sérüléseibe. Az 1950-es évek óta azonban összesen tucatnyi ember vesztette életét cápatámadásban a kaliforniai partoknál.