Pistorius kocsmai verekedésbe keveredett

Oscar Pistorius
South African Paralympic athlete Oscar Pistorius sits in the dock during his ongoing murder trial, in Pretoria on May 12, 2014. Pistorius stands trial for the premeditated murder of his model girlfriend Reeva Steenkamp in February 2013. A ballistics expert testifying for Oscar Pistorius's defence said on May 9, 2014 the bullets that hit Reeva Steenkamp were not in the order prosecutors claimed, offering key evidence in the star's murder trial. AFP PHOTO / POOL /CHRIS COLLINGRIDGE
Vágólapra másolva!
Július 12-én, szombaton este Oscar Pistorius egy unokatestvérével egy johannesburgi éjszakai bár VIP helységében ücsörgött, amikor szóváltásba keveredett egy Jared Mortimer nevű férfivel. Mindkét fél másképp emlékszik, annyi biztos, hogy a férfi fellökte az "agresszív, részeg" atlétát, aki átesett egy asztalon, de mielőtt nagyobb hirig kerekedhetett volna, a biztonsági személyzet közbelépett. 

A barátnője meggyilkolásával vádolt parasportoló Mortimer elmondása szerint agresszív volt és részeg. A férfi szerint bár aznap este találkoztak először, Pistorius több barátját is ismerte, és őket kezdte el szidalmazni, mondván, „hátba döfték”. Mortimer hozzátette, Pistorius folyamatosan öntötte magába a tequilákat, és mindenféle felfegyverzett katonai járműről mutogatott neki képeket a telefonján.

Amikor Mortimer szóba hozta a pert, az akkorra már meglehetősen ittas Pistorius azzal hencegett, hogy a családja „igen befolyásos, és remek kapcsolatai vannak”. A férfinek nem tetszett az atléta viselkedése, szóváltás kezdődött, aminek a végén Pistorius az ujjával mellbe lökte Mortimert, és azt mondta neki, „Te soha nem kerekedhetsz fölém, én fogok föléd kerekedni!”. A férfi ezután lökte fel az atlétát, aki elesett, de mire feltápászkodott, a biztonságiak már körbe vették őket.

Pistorius szóvivője azt nyilatkozta az esetről tudósító The Juice bulvároldalnak, hogy Pistorius valóban volt egy éjszakai bárban, de már nagyon sajnálja, hogy „nemkívánatos figyelemnek tette ki magát”, és nem tagadja azt sem, hogy szóváltásba került. Pistorius közleménye szerint Mortimer agresszíven közeledett felé, és durva hangon kért számon rajta bizonyos dolgokat a gyilkossági perrel kapcsolatban.

Oscar Pistorius gyilkossági ügye tárgyalásán Forrás: AFP/Chris Collingridge

Az atléta pere a pszichiátriai vizsgálat lezárultával két hete folytatódott, de most újra hosszabb szünetet tartanak. Sokak szerint Pistorius, aki a napokban furcsa szövegeket posztolt Twitteren, azért viselkedik ilyen idegesen, mert közeledik az ítélethirdetés a perében, és nem áll túlságosan jól a szénája.