Társoldalunk:

Győzelem az utolsó rajthelyről

2014.08.04. 12:22

Scott Dixon az utolsó helyről indulva nyerte meg az Indy Car hétvégi, ohiói futamát, amihez merész stratégia, és egy jó adag szerencse is kellett. Nyolcból ötödször nyert ezen a pályán, ő 'Mid-Ohio Mestere'.

Scott Dixon az utolsó, 22. helyről rajtolva nyerte meg az Indy Car hétvégi, mid-ohiói futamát. A Ganassi csapat pilótája a szombati esős időmérőn megpördült, elő is kellett kapni miatta a piros zászlót - vasárnap aztán annál nagyobb győzelmet aratott egy mesteri stratégiával.

Dixon már a második körben gumit cserélt, majd mindössze hét körrel később ismét megtette ezt, így megszabadult a kemény abroncsoktól és üressé vált előtte az út. A 90 körös verseny hátralévő részére három szett puhább gumija maradt, amit igen jól kihasznált: már a 68. körben átvette a vezetést.

Mikor azonban a futam az utolsó szakaszához érkezett, nagyjából két környi benzinnel kevesebb volt a tankjában, mint a többieknek, ennek ellenére az utolsó körökben 0,4 másodperccel gyorsabban ment a többieknél. Le is állt az út szélén, amint meglátta a kockás zászlót. A pole-ból induló Sebastien Bourdais végül második lett, 5,3864 másodperccel Dixon mögött.

Lent a gép, fent a pilótaForrás: AFP/Kirk Irwin

A Chevrolet-sofőr az előző nyolc Mid-Ohio GP-ből az ötödiket nyerte meg, ugyanakkor először intették le elsőként tavalyi houstoni futam óta. Dixon a 34. Indy-győzelmét aratta, ezzel hatodik az örökranglistán Al Unser Juniorral holtversenyben.

"Ha nem állok meg itt rögtön, a pálya hátsó részén fogyott volna el az üzemanyag, ami elég hosszú séta lett volna" - mondta a bokszok mellett. "Az igazat megvallva, nem hittem, hogy sikerülhet."

Mid-Ohio, 90 kör, végeredmény:
1. Scott Dixon, Ganassi/Chevrolet, 1 óra, 52 perc, 45.2043 másodperc
2. Sebastien Bourdais, KV/Chevrolet, + 5.3864
3. James Hinchcliffe, Andretti/Honda, + 7.3335
4. Carlos Munoz, Andretti/Honda, + 9.3551
5. Graham Rahal, Rahal/Honda, + 11.8508