Győzelem az utolsó rajthelyről

Honda Indy 200 at Mid-Ohio - Day 3 GettyImageRank2 End TROPHY SPORT HORIZONTAL Motorsport DRIVER France Receiving USA Canada Ohio New Zealand Indy Car Racing HONDA COMMEMORATION Sebastien Bourdais Scott Dixon Chip Ganassi Dallara Indy Racing League TARGET
LEXINGTON, OH - AUGUST 3: Scott Dixon of New Zealand, driver of the #9 Target Chip Ganassi Racing Dallara Chevrolet, James Hinchcliffe of Canada, driver of the #27 Andretti Autosport Dallara Honda, and Sebastien Bourdais of France, driver of the #11 KVSH Racing Dallara Chevrolet, celebrate after receiving their trophies at the end of the Verizon IndyCar Series Honda Indy 200 at Mid-Ohio Sports Car Course on August 3, 2014 in Lexington, Ohio. Scott Dixon came from last place to win the race. Kirk Irwin/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Scott Dixon az utolsó helyről indulva nyerte meg az Indy Car hétvégi, ohiói futamát, amihez merész stratégia, és egy jó adag szerencse is kellett. Nyolcból ötödször nyert ezen a pályán, ő 'Mid-Ohio Mestere'.

Scott Dixon az utolsó, 22. helyről rajtolva nyerte meg az Indy Car hétvégi, mid-ohiói futamát. A Ganassi csapat pilótája a szombati esős időmérőn megpördült, elő is kellett kapni miatta a piros zászlót - vasárnap aztán annál nagyobb győzelmet aratott egy mesteri stratégiával.

Dixon már a második körben gumit cserélt, majd mindössze hét körrel később ismét megtette ezt, így megszabadult a kemény abroncsoktól és üressé vált előtte az út. A 90 körös verseny hátralévő részére három szett puhább gumija maradt, amit igen jól kihasznált: már a 68. körben átvette a vezetést.

Mikor azonban a futam az utolsó szakaszához érkezett, nagyjából két környi benzinnel kevesebb volt a tankjában, mint a többieknek, ennek ellenére az utolsó körökben 0,4 másodperccel gyorsabban ment a többieknél. Le is állt az út szélén, amint meglátta a kockás zászlót. A pole-ból induló Sebastien Bourdais végül második lett, 5,3864 másodperccel Dixon mögött.

Lent a gép, fent a pilóta Forrás: AFP/Kirk Irwin

A Chevrolet-sofőr az előző nyolc Mid-Ohio GP-ből az ötödiket nyerte meg, ugyanakkor először intették le elsőként tavalyi houstoni futam óta. Dixon a 34. Indy-győzelmét aratta, ezzel hatodik az örökranglistán Al Unser Juniorral holtversenyben.

"Ha nem állok meg itt rögtön, a pálya hátsó részén fogyott volna el az üzemanyag, ami elég hosszú séta lett volna" - mondta a bokszok mellett. "Az igazat megvallva, nem hittem, hogy sikerülhet."

Mid-Ohio, 90 kör, végeredmény:
1. Scott Dixon, Ganassi/Chevrolet, 1 óra, 52 perc, 45.2043 másodperc
2. Sebastien Bourdais, KV/Chevrolet, + 5.3864
3. James Hinchcliffe, Andretti/Honda, + 7.3335
4. Carlos Munoz, Andretti/Honda, + 9.3551
5. Graham Rahal, Rahal/Honda, + 11.8508