Társoldalunk:

Magyar vitorlásbronz Nancsingban

2014.08.24. 17:23

Vadnai Jonatán bronzérmes az Ifjúsági Olimpián. Ma értek véget az Ifjúsági Olimpián a vitorlás versenyek. A nagyon gyenge szélben lebonyolított versenyen az utolsó futamban kiválóan vitorláztak a magyarok. Ezzel Vadnai Jonatán a 3. helyre jött fel. Érdi Mária a lányok mezőnyében 11-ként végzett az összesítésben.

Nancsingban az Ifjúsági Olimpián a Jinnyu-tavon az utolsó napon három napi szélcsendes szünetet követően sikerült lebonyolítani a dupla pontszámmal számító utolsó, döntő futamot. Ezen mindkét magyar versenyző kiválóan vitorlázott, és előre léptek az összetett listán. Olyannyira, hogy Vadnai Jonatán bronzérmet szerzett!

Az Ifjúsági Olimpia idején mindvégig legfeljebb nagyon gyenge szél fújt, ami számukra kifejezetten kedvezőtlen körülményeket jelentett. A versenyhétre tervezett tíz futamból csak hetet sikerült megrendezni a mai döntő előtt.

Magyarországon nem használatos hajótípus a Byte CII. Az elmúlt egy évben Érdi Mária és Vadnai Jonatán csak alkalmilag edzett és versenyezett ilyennel, lévén az Ifjúsági Olimpia versenyosztálya.