Vágólapra másolva!
Gyorsan jelentkezzen a Wizz Air Budapest Félmaratonra, hogy megtudja, mi az igazi endorfinlöket!

"Csak akkor tudod meg, hogy mi az az igazi endorfinlöket, amikor elindulsz egy nagy budapesti futóversenyen" - vallják azok a profik, és amatőrök, akik minden évben rajthoz állnak vagy tavasszal, vagy ősszel a Budapest Sportiroda valamelyik klasszikus rendezvényén. A laikusok persze képtelenek elképzelni mindezt, de a számok azt mutatják, hogy Magyarországon ha tetszik, ha nem, divat lett a futás, és trendi dolog benevezni és teljesíteni egy félmaratont, vagy maratont.

Szeptember 14-én ismét ellepik a futók Budapestet, és az is előfordulhat, hogy nem indulhatnak annyian a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton, mint amennyien szeretnének. Lehet, hogy a későn ébredők nem férnek majd be a mezőnybe.

Forrás: Budapest Sportiroda

"Nagy az esélye, hogy a félmaraton, a félmaraton párban és a félmaraton trió nevezését le kell majd állítanunk, mert elérjük a megállapított maximális létszámot" - mondja Dobor Dezső, a futóverseny sajtófőnöke. "10 000 egyéni, 900 páros és 600 trió teljesítheti idén a 29. Wizz Air Budapest Félmaratont, és ezekhez a számokhoz vészesen közelítünk" - tette hozzá.

Félmaraton

A félmaraton a klasszikus maratoni táv fele, azaz 21097,5 méter. A távot teljesíteni igazi kihívás. Felkészülés nélkül nem igazán lehet végigfutni, ugyanakkor nem terheli meg annyira a szervezetet, mint a maraton. A félmaraton az 1990-es években vált népszerűvé. Tavaly 7437 egyéni futó érkezett célba, ami rekordnak számít. Magyarországon korábban 6700-nál több futót soha nem regisztráltak a célban egyik félmaratoni versenyen sem.

A félmaraton versenyirodája szerint 1650 egyéni, 250 páros és 140 trió nevezését tudják még elfogadni. A nevezői létszám betelte után érkező nevezési díjak 2015. december 31-ig bármelyik Budapest Sportiroda által szervezett esemény nevezési díjánál felhasználhatók.

A 29. Wizz Air Budapest Félmaratonról élő közvetítés is lesz, amelyet szeptember 14-én reggel 8-tól délig az Origón is lehet majd nézni.