Társoldalunk:

Lapátra tették a menyasszonyát megverő NFL-est

2014.09.09. 12:48

Az NFL-ben szereplő Baltimore Ravens azonnali hatállyal felbontotta Ray Rice szerződését, az együttes futója még februárban, Atlantic Cityben megverte menyasszonyát.

A 27 éves játékost néhány órával később a liga határozatlan időre eltiltotta, így könnyen elképzelhető, hogy véget ér pályafutása.

Rice-ot az ügy kapcsán még júliusban csak két mérkőzésre tiltották el, hétfőn azonban a TMZ Sports csatorna nyilvánosságra hozta az esetet rögzítő biztonsági felvételeket, amelyen jól látható, hogy a játékos gyakorlatilag kiütötte menyasszonyát, Janay Palmert, akit ájultan vonszolt ki a liftből. Érdekesség, hogy az eset után körülbelül egy hónappal a pár összeházasodott.

Az ügy hatásaként az NFL illetékesei szigorították a családon belüli erőszakért kiróható büntetések mértékét is. Aki első ízben követ el ilyen bűncselekményt, annak hat mérkőzést kell kihagynia, míg a visszaesők akár örökös eltiltást is kaphatnak.

Rice még a pályánForrás: AFP/Ronald Martinez

A 2013-ban Super Bowl-győztes játékosnak még három éve lett volna hátra szerződéséből, idén négymillió dollárt keresett volna.