Vágólapra másolva!
Így kell visszavonulni egy legendának! A NY Yankees shortstopja, Derek Jeter a Baltimore elleni utolsó hazai meccsének legutolsó kísérletéből megnyerte a meccset csapatának. A kortárs baseball legnagyobb figurája, Mr. Baseball az idény végén visszavonul, és mivel a New York-iak nem jutnak be a rájátszásba, az Orioles elleni meccs volt a hazai búcsúja. 

Nagyjából az egész 2014-es MLB-szezon Derek Jeter utolsó szezonjáról szólt. Ha gyűlölték, ha imádták, a Yankees kapitánya mindenkinek egyet jelentett a baseballal, a 40 éves klasszis visszavonulása akkora esemény, hogy az egész idényből erre fognak a legtöbben emlékezni, nem a későbbi bajnokra.

Ehhez képest igazi hollywoodi történet kerekedett az utolsó ütési kísérletéből, ha ilyesmit meg lehetne rendezni, még gyanús is lenne.

A Yankees 5-2-es vezetést leadva az utolsó játékrészre már döntetlennel fordult a Baltimore ellen. A hosszabbítás előtti utolsó támadási lehetőségnél Jeter lépett az ütőboxba, és a jobb külső mezőre küldött labdájából a kettes bázisról rajtoló Antoan Richardson hazaért, és megszerezte a győztes pontot.

A mérkőzésnek véget vető ütéseket a baseballban walk-off ütésnek nevezik, és Jeter valóban karrierjéhez méltón „sétál le” a baseballpályáról, ahol bő 20 évet töltött el. „Mindig azon gondolkodtam, miért hálálkodnak nekem ennyien? Hiszen én csak a munkámat végeztem. Valójában nekem kellene hálásnak lennem a szurkolóknak – mondta a három nap múlva visszavonuló világsztár.