Vágólapra másolva!
Megújított versenyautóval, valamint új szponzor bevonásával vág neki a húsz éve versenyző Szalay Balázs és az Opel Dakar Team az előtte álló kétéves jubileumi időszaknak.

Szalay Balázs és több mint 11 éve mellette dolgozó navigátora, Bunkoczi László közösen mutatta be a "külső és belső ráncfelvarráson" átesett Opel Mokkát, amellyel a duó először a december 28-án kezdődő - a klasszikus Dakar-rali útvonalán haladó - Africa Race-en áll majd rajthoz.

"A kétszeres Dakar-győztes Jean-Louis Schlesser az idén már nem versenyez, amit egyrészt nagyon sajnálok, hiszen jó volt vele küzdeni, ugyanakkor az is igaz, hogy így nőttek a győzelmi esélyeink" - mondta a Szalay, aki a legutóbbi Africa Race-en sokáig második volt, ám egy motorhiba akkor megakadályozta a jó eredmény elérésében.

A pilóta és navigátora egyetértettek abban, hogy a céljuk ezúttal nem lehet más, mint a győzelem, Bunkoczi pedig azt is elmondta, hogy segélycsomagokat visznek majd magukkal Afrikába, s azokat eljuttatják a nehéz körülmények között élő helyiekhez.

A csapatnak új szponzora is lett a szeszesitalokat gyártó és forgalmazó Martini révén, amely korábban a Forma-1-ben és a raliban is sikeres istállókat támogatott, jelenleg többek között az F1-es Williams főszponzora.

A dunaújvárosi pilóta éppen húsz éve határozta el, hogy autóversenyző lesz, s rajthoz fog állni a világ legnehezebb terepraliján, a Dakaron. Szalaynak 1994 óta íródó pályafutása során nyolcszor sikerült teljesítenie a Dakart, egyszer az Africa Race-t, második volt a Selyemút-ralin, s két bajnoki címet nyert a Közép-Európai Zóna Trófeában.

Németh Ottó, az Opel Dakar Team csapatfőnöke ismertette az istálló marketingkommunikációs és technológiai területeken történt előrelépéseit.