Börtönt kapott egy meccs miatt

Iszfahán, 2014. november 2.
A Free Ghoncheh Campaign által 2014. november 2-án közreadott kép a brit-iráni állampolgárságú Goncseh Gavamiról Irán harmadik legnagyobb városában, Iszfahánban 2011-ben. Gavamit egyévi börtönre ítélték Iránban, mert be akart j
Iszfahán, 2014. november 2. A Free Ghoncheh Campaign által 2014. november 2-án közreadott kép a brit-iráni állampolgárságú Goncseh Gavamiról Irán harmadik legnagyobb városában, Iszfahánban 2011-ben. Gavamit egyévi börtönre ítélték Iránban, mert be akart jutni egy férfi röplabda-mérkőzésre. A25 éves Gavamit, az idén június 20-án vették őrizetbe Teheránban egy stadionnál, mivel meg akarta nézni a Világliga Irán és Olaszország közötti férfi röplabda-mérkőzését, nem sokkal később elengedték, de néhány nap múlva ismét őrizetbe vették és egy teheráni börtönbe vitték, miután Iránban bejelentették, hogy nők, így az újságírónők sem mehetnek férfi röplabda-mérkőzésekre. Gavamit októberben a bíróság a rendszer elleni propaganda terjesztésében találta bűnösnek. (MTI/AP/Free Ghoncheh Campaign)
Vágólapra másolva!
A brit-iráni állampolgár Goncseh Gavamit egyévi börtönre ítélték Iránban, mert be akart jutni egy férfi röplabda-mérkőzésre. A25 éves nőt idén június 20-án vették őrizetbe Teheránban egy stadionnál, mivel meg akarta nézni a Világliga Irán és Olaszország közötti férfi röplabda-mérkőzését.

Gavamit az őrizetbe vétel után nem sokkal elengedték, de néhány nap múlva ismét őrizetbe vették, és egy teheráni börtönbe vitték, miután Iránban bejelentették, hogy nők, így az újságírónők sem mehetnek férfi röplabda-mérkőzésekre.

Gavamit októberben a bíróság a rendszer elleni propaganda terjesztésében találta bűnösnek.

Forrás: MTI/AP/Free Ghoncheh Campaign/-------------------