Tíz vébécímet buktam el a kokain miatt

British snooker players Jimmy White (L) and Ronnie O'Sullivan address a press conference in London on February 26, 2013. Ronnie O'Sullivan is set to end his snooker exile and defend his world title in April this year, the English cuemaster announced at a news conference in London on Tuesday. AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
Jimmy „Forgószél” White világszerte a sznúkerrajongók nagy kedvence, a világ egyik legjobb játékosa a The Sun bulvárlapban hétről hétre, részenként leközölt önéletrajzában arról vall, hogy hosszú ideig crackfüggő volt. 

White a „Nép Bajnoka”, mindig is imádták a szurkolók agresszív támadóstílusa miatt. A sznúkerbajnok több más dolog mellett arról is híres, hogy hatszor jutott vébédöntőbe, de mind a hat világbajnoki címmeccsét elveszítette – ebből négyet Stephen Hendry ellen.

White szép karriert futott be, összesen 23 profi tornát nyert meg, de egyetlen fillérje sem maradt az összenyert pénzdíjakból, mert mindent elszórt. „Szerencsés vagyok, hogy egyáltalán élek – mondta a Sunnak a játékos. „Volt egy titkos bankszámlám, ahova egyre gyakrabban voltam kénytelen nyúlni, mert a drogok lassan havi 10 ezer fontomat vitték el. Három hónap után a bankszámlám egyenlege lenullázódott.”

Jimmy White (B) Ronnie O'Sullivannel (J) szívott együtt Forrás: AFP/Ben Stansall

White a kokainról szokott rá a crackre, és önéletrajzában úgy fogalmaz, „legalább 10 világbajnoki címem lehetne, ha nem drogoztam volna.” Az első balkezes, aki maximum bréket lökött a világbajnokságon 90 és 94 között zsinórban öt vébécímet veszített el, de így is az egyik legnagyobb kedvenc a sportág rajongói között.