Vágólapra másolva!
Regős Lili két éve megnyerte a WBPF bangkoki fitneszvilágbajnokságát, hétfőn pedig az indiai Mumbaiban lett ezüstérmes. A 26 éves sportolónőt betegségek hátráltatták a felkészülésben, de, mint az Origónak elmondta, semmi nem tudta volna eltántorítani a versenyzéstől.

"Az indiai vb előtt egy héttel valamilyen vírus lappangott bennem, így eléggé legyengülten keltem útra. Nem vagyok nagy alvásigényű, de most kétszer is 12 órát aludtam, szerintem erre utoljára tinédzserkoromban volt példa" - mesélt a világbajnokság előtti napokról Regős Lili.

Segített a C-vitamin

"C-vitamin kúrát kaptam, ami segített, jobb lett a közérzetem és kezdett visszajönni az energiám. De elég legyengülten érkeztem meg Indiába, hogy lázas voltam-e, azt nem tudom, mert nincsen lázmérőm. Orvoshoz nem mentem, mert már minden el volt intézve az úttal kapcsolatosan. Amúgy pedig akkor is elindultam volna, ha kiderül, hogy 40 fokos lázam van, mert ennyitől nem adnám fel. Főképp, ha arra gondolok, hogy mennyi munka és lemondás volt a felkészülésemben" - tette hozzá.

Regős Lili (balra) az aranyérmessel a döntő után Forrás: Juha Pál

Jövőre jobb formában lesz

Az első nap sajnos a gyomrával akadtak problémák. "Puffadást éreztem, rosszul éreztem magam, amit nem tudtam hová tenni, hiszen ekkor a helyi ételekből még nem ettem, így nem hiszem, hogy ezzel lett volna gond. A képeken látom, hogy a barnításom nem volt tökéletes, de abban a melegben és páratartalomban nagyon foltosan tapadt meg a barnító a bőrömön. Nehézség ezen kívül nem volt, mindent megtettem a felkészülés során, és ez most ennyire volt elég. A motivációm megvan, jövőre majd egy jobb formával állok elő a thaiföldi vb-n."

Nem bántja az ezüstérem

A magyar női csapat a második legeredményesebb lett a vb-n, a mieink összesen hét aranyérmet nyertek. "Szépen szerepeltünk, a rendezés világszínvonalú volt, pedig több szövetség legrangosabb eseményeihez tudom viszonyítani a tapasztalataimat. Erős világbajnokság volt, nagyon jó versenyzők indultak. Az ezüstérem miatt egyáltalán nem vagyok elkeseredve, nincs okom rá, mert mindent megtettem, és minden támogatást megkaptam a céljaim megvalósítása érdekében."

Nagyon jó már itthon lenni

Az ország tetszett neki. "Indiában jól éreztem magam, nagyon jó volt a hangulat - szerintem ebben ki is emelkedtünk a nemzetek közül -, a magyar csapat minden egyes tagjában kedves embert ismertem meg. Feltöltődtem Mumbaiban, de nagyon jó már itthon lenni és a karácsonyra készülődni. Alig várom, hogy a szüleimmel együtt töltsem az ünnepeket, és elmeséljem nekik az élményeimet" - nyilatkozta Regős Lili.