Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund hivatalos magyarországi szurkolói csoportja, a BVB Fanclub Ungarn tagjai gyűjtést és árverést szerveztek, hogy az így befolyt összeggel a súlyos gerincvelő-daganattal született, másfél éves Hunor gyógytornájának finanszírozásában segíteni tudjanak.

A magyar BVB fanclub a saját adományaikból és ereklyéik elárverezéséből befolyt közel 300 ezer forintot hétfőn adják át a kisfiú családjának.

A klub elnöke, Jaczkó Zoltán szeretné, ha hagyományt teremthetnének az idei összefogásból, és esetleg a következő években nem csak a dortmundi szurkolók, hanem más csapatok hazai drukkerei is részt vennének benne. Véleménye szerint ugyanis a foci is képes összehozni az embereket, és képes segíteni másokon, ha az élet úgy kívánja.

A másfél éves Hunor súlyos gerincvelő-daganattal született, és a daganat olyan rossz helyen van, hogy elnyomja az ideget, így nem tudja mozgatni a jobb lábát. A daganatot sebészeti úton nem lehet eltávolítani, mivel a hozzájutás nagy valószínűséggel egyéb idegek sérülését vonná magával. Hunornak a daganat okozta következmények miatt miatt az egész teste rendellenesen fejlődik, ami miatt súlyos gerincferdülése és egyéb fejlődési problémái is vannak.

A betegségét jelenleg gyógytornával kezelik, aminek költsége hetente nagyjából 30 000 forint. Az orvosi javaslatok szerint ez használ most neki a legtöbbet, ez segíti legjobban a fejlődésben, ám az igen magas ára miatt a család csak ritkán teheti meg, hogy Pécsről felutazzon a budapesti kezelésre.

Az adománygyűjtésről további információt a BVB Fanclub oldalán találni.