Vágólapra másolva!

Las Vegasba utazhatna, de csak új szemüveg kell neki

Megdöbbentő eseményekkel zárult  a III. Magyar Snapszer Bajnokság döntője Kőszegen. A kétnapos torna után Táncsics Péter lett a bajnok, megelőzve Lendvay Albertet, Németh Sándort és Peszlen Tamást.

A döntőt a magyar kártya napján, december 29-én rendezték.

A vezetőségnek nem jár semmi

A győztes Táncsics Péter a szövetség elnöke, de mellette Lendvay Albert is a vezetőség tagja, így ők nem részesülhetnek a bajnokság díjaiból. Emiatt fordulhatott elő, hogy a harmadik helyen végzett Németh Sándor nyereménye lehetne a Las Vegas-i út.

A szövetség közleménye szerint Németh Sándor hajléktalan snapszeros a magyar kártya napján volt 60 éves, rokkantnyugdíjas. 15 éve sérült meg egy munkahelyi baleset során. Ausztriában volt kőműves, jól keresett, saját lakása volt, melynek árát öccse lakásába forgatta balesete előtt. Öt éve - saját elmondása szerint tíz elvesztegetett év után - lerakta a cigarettát, az italt, hogy jobban koncentrálhasson a kártyalapokra, ne felejtse el a húszakat. Jelenleg ismerősénél lakik szívességből.

Nem vágyik Las Vegasba, nem kell a pénz sem

Las Vegasba nem akar elutazni, hiszen, ahogy ő fogalmaz: "két mélyvénás trombózis után nem repülhet 12 órát, és az útlevele is lejárt".

A szövetség - példátlan módon - azonnal a nyeremény készpénzre váltása mellett döntött, de Németh csak annyit mondott, nincs szüksége pénzre, jobban örülne egy új szemüvegnek, új pakliknak.