Feladta orvosi karrierjét a rúdtáncért

rúdtánc szlavy tanczer
Vágólapra másolva!
Szlávy Eszter és Engel-Tänczer Katalin rúdtáncversenyzők a szeptemberben elnyert Európa-bajnoki aranyérem után decemberben a világbajnoki aranyat is elhozták Prágából felnőtt duó kategóriában. A két sportoló azóta sem pihen: legközelebb Szentpéterváron bizonyíthatnak március 28-án az International Pole Sport Elite versenyén.

A páros remeklése nagy bravúr, mert alig öt hónapja állt össze, a kétszeres Európa-bajnok Szlávy Eszternek ugyanis augusztusban partnert kellett cserélnie.

"Amikor az előző párom kilépett, nem gondoltam volna, hogy három hétre rá sikerül megnyerni az Európa-bajnoki, majd három hónappal később a világbajnoki aranyérmet, azt meg pláne nem, hogy meghívást kapunk Szentpétervárra, egy ilyen fontos versenyre. Akkor még abban sem lehettem biztos, hogy egyáltalán találok megfelelő duó partnert” - nyilatkozta.

Forrás: Poleplay.hu

Eszter sokáig csupán hobbiként foglalkozott a sportággal, mígnem 2014 januárjában feladta orvosi karrierjét, hogy teljes egészében a sportnak szentelhesse magát, és sikerei azóta folyamatosan igazolják döntése helyességét.

Duópartnere, Kata kisgyermekes anyukaként kezdett el 2013-ban a sportággal foglalkozni, és szenvedélye hamarosan a hivatásává is vált: ma már mindketten rúdtánc-oktatóként dolgoznak.

Magyarországon jelenleg kevesen tudnak egyesületi kereteken belül érvényesülni ebben a sportágban, ezért a világbajnok párosnak egyelőre saját erejéből kellett a versenyekre való kijutást finanszíroznia. Az idei versenyszezonra azonban már szponzorokra is szükségük lesz, hiszen a terveik között szerepel a márciusi, szentpétervári világversenyen kívül a júliusi World Pole Sports Championships Londonban, és címvédés a szeptemberi European Pole Sport Championshipen.