Társoldalunk:

Szalayékat nem tántorítja el a bukás

2015.01.14. 18:01

Új navigátora lesz Szalay Balázs terepralisnak addig, amíg az Africa Race elnevezésű versenyen balesetben gerincsérülést szenvedő Bunkoczi László teljesen felépül.

Az Opel Dakar Team pilótája erről a csapat szerdai sajtótájékoztatóján beszélt, és hozzátette, hogy több magyar és külföldi navigátorral is egyeztetnek. Az új másodpilóta kiválasztására nagyjából két hónapja van a csapatnak, március végén ugyanis rajthoz állnak az Egyesült Arab Emírségekben sorra kerülő Abu Dhabi Desert Challenge nemzetközi versenyen.

Nem elrettentő erejű a baleset

"Az autót is át fogjuk alakítani egy kicsit, az országos bajnokságban pedig a lehető legtöbb futamon szeretnénk részt venni" - jelentette ki Szalay Balázs, aki röviden visszaemlékezett a december 30-ai balesetükre.

"Természetesen nem így terveztünk, nagyon nehéz volt feldolgozni, hogy 14 kilométer után kiestünk, különösen azért, mert 2003 óta nem adtunk fel egyetlen Dakart vagy Africa Race-t sem" - mondta a pilóta, hozzátéve: optimistán tekintenek a jövőbe, meg sem fordult a fejükben, hogy abbahagyják a versenyzést.

Bunkoczi László navigátor (b) és Szalay Balázs pilóta (b2) sajtótájékoztatójaForrás: MTI/Mohai Balázs

 

Szerencse, hogy biztonságos volt az autó

Szalayék győzelemre esélyesnek számítottak az autósok között a Dakar-rali korábbi útvonalán rendezett Africa Race-en, de a marokkói rajttól 14,6 kilométerre nagy sebességgel homokfalnak ütköztek, az Opel Mokka pedig előbb a tetejére, majd az oldalára borult. A baleset után Bunkoczit vákuumágyba fektetve, mentőhelikopterrel vitték kórházba, ott derült ki, hogy két csigolyája eltört.

"Szerencsések vagyunk, olcsón megúsztuk ezt az esetet, a csapatnak pedig jár egy óriási köszönet azért, hogy ilyen biztonságos autót építettek" - mondta szerdán a hazaszállítása után az Amerikai úti klinikán két műtéten is átesett Bunkoczi.