Társoldalunk:

Rekordokat döntött a 49. Super Bowl

2015.02.03. 19:35

Minden idők legnézettebb tévéműsora lett az Egyesült Államokban a vasárnapi Super Bowl, amelyet a New England Patriots 28-24-re nyert meg a címvédő Seattle Seahawks ellen.

A mérkőzést közvetítő NBC közlése szerint 114,4 millió néző tekintette meg a finálét. Az eddigi nézettségi rekordot a tavalyi Seattle Seahawks-Denver Broncos Super Bowl tartotta 112,2 millió nézővel. A háztartások 47,5 százalékában nézték a találkozót. Az amerikai nézettségi örökranglista első hat helyén egyébként az elmúlt hat NFL-döntő áll.

Óriási csatát vívott a Seattle Seahawks és a New England PatriotsForrás: AFP/Rob CarrA legtöbben természetesen a drámaian alakuló végjátékba kapcsolódtak be, akkor 120,8 millióan nézték a közvetítést, míg Katy Perry félidei show-ját 118,5 millióan tekintették meg.


A mostani Super Bowl nemcsak nézettségben döntött rekordokat, hanem a közösségi médiában is. Twitteren például egy perc alatt 395 ezer bejegyzés született, amikor Malcolm Butler meccset eldöntő labdaszerzése történt, majd a mérkőzés vége utáni percben 379 ezren írtak egy rövid üzenetet.


A Patriots története nyolcadik Super Bowlján negyedik bajnoki címét nyerte.