Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség doppingszernek minősítette a Béres Csepp egyik összetevőjét.

A Magyar Atlétikai Szövetség a honlapján hívja fel a figyelmet arra, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) doppingszernek minősítette és az S2-es doppingcsoportba helyezte a kobalt-klorid-hexahedrátot. A kobalt a Béres Csepp és Béres Csepp Extra egyik összetevője, ezeket ezért nem szedhetik többé a sportolók.

A Wada doppinglistája szerint az S2-es csoportban van többek között a vérdoppingként ismert EPO is. Mindkét szer a vérképzést segíti elő.

A gyógyszergyár közleményben reagált a hírre: "A versenysportolókra vonatkozó jelenlegi WADA előírások - amelyek szigorítása semmiféle összefüggésben nincs a Béres Csepp készítményekkel - más fogyasztóknál semmilyen mértékben nem érintik a Béres Csepp készítmények alkalmazhatóságát."

"Id. dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató olyan létfontosságú elemekből alkotta meg a Béres Cseppet, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet biológiai egyensúlyának fenntartásában, az egészségmegőrzésben, a betegségmegelőzésben és a gyógyításban egyaránt - folytatja a közlemény. - Az Országos Gyógyszerészeti Intézet a Béres Cseppet 2000-ben, a Béres Csepp Extra készítményt 2011-ben hatásossága, minősége és megfelelő biztonságossága alapján roboráló gyógyszerként engedélyezte."