Vágólapra másolva!
Markovits László, a Vasas elnöke szerint legkorábban jövő nyáron kezdődhet meg az Illovszky-stadion felújítása. A tervek szerint ötezer férőhelyes stadion épül a Fáy utcában.

Markovits a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, abban bízik, hogy minél előbb sikerül találkoznia Orbán Viktor miniszterelnökkel, és beszélhetnek azokról a fejlesztésekről, amelyeket a Vasas 2020-ig szeretne megvalósítani.

Nem csak az Illovszky-stadion felújítása tartozik ezek közé, hanem a kézilabda- és röplabdacsarnok korszerűsítése, valamint olyan esetleges beruházás, mint egy saját uszoda megépítése. Markovits szerint a Vasas megérdemelne egy saját uszodát, de azt sem bánnák, ha a Dagály uszodánál épülő új komplexumban lelne otthonra a klub.

Az angyalföldiek elnöke elmondta, mind a kézilabdacsarnokra, mint a Kubala Akadémia öltözőépületére jogerős építési engedélyük van, és ha ezekre megkapják a szükséges forrást, akkor a fejlesztést azonnal el tudják indítani. Ezen felül a hét éve felújított labdarúgó edzőcentrum felújítása is prioritásnak számít, vagyis nem csak stadionban gondolkoznak.

”Ezen a nyáron aligha kezdik még bontani a Fáy utcai focistadiont, szerintem a kormányhatározat után 8-10 hónap kell majd a beruházás előkészítésére, vagyis az építkezés legkorábban jövő nyáron kezdődhet. Szezon közben nem lenne szerencsés a csapatot költöztetni, de ezt majd a futballklub befektetőjével egyeztetjük. Az új stadion az egész Vasas-családnak épül, hasonló méretű lehet, mint az új MTK-aréna. A miniszterelnök úr már megfogalmazta, hogy szeretné és lehetőség van arra, hogy lelátókkal körbezárt stadion épüljön. Ebben az esetben 5 ezres stadionunk mindenképpen lesz, de legalább ilyen fontos tervünk egy új füves edzőpálya építése is mellette" - mondta Markovits az Illovszky-stadionnal kapcsolatos elképzeléseket.

Orbán Viktor múlt héten azt ígérte a Vasas-szurkolóknak, hogy továbbra is számíthatnak rá, és az sem tántorítja el, hogy "hogy minden Vasas elleni meccsünkön ordenáré módon elküldenek valami melegebb éghajlatra".

Markovits szerint tévhit, hogy Orbán nem szereti a Vasast, mint ahogy az is, hogy ez egy kommunista egyesület lenne. "Természetesen vannak baloldali gyökerei, melyeket nem tagadunk meg, hiszen munkásemberek alapították az egyesületet. De szerintem butaság 2015-ben arról beszélni, hogy a Vasas bal- vagy jobboldali klub: mindenféle szemléletű emberek közössége alkotja a Vasas-családot, amely így tud sikeres lenni" - magyarázta Markovits.